用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 sophie vs greenfied (long beach) vs Anfield 邊間好? ...
go

sophie vs greenfied (long beach) vs Anfield 邊間好? [複製鏈接]

sophie vs greenfied (long beach) vs Anfield 邊間好?
   1    0    0    0

引用:sophie+vs+greenfied+(long+beach)+vs+Anfi

原帖由 behd 於 14-04-04 發表
sophie vs greenfied (long beach) vs Anfield 邊間好?
Anfield 係 intl, 其餘兩間入local

回覆:sophie vs greenfied (long beach) vs Anfield 邊間好?

I like Sophie more. People there 很有心。

我就比較喜歡gf, 老師親切, 對小朋友事情上心, 教學模式也能令我兒子學懂很多方面, 最重要是happy school又學到嘢

回覆:sophie vs greenfied (long beach) vs Anfield 邊間好?

你小朋友去interview邊間學校表現得喜歡D?我仔有去GF同Sophie...佢非常抗拒Sophie, 入到去學校唔夠一分鐘已經拖我哋要走。。整個interview 都唔合作,可能因為佢好曳,我有少少見到老師D"臉色",令我覺得D老師好假,不過可能我多心啦。。。反而GF我仔玩到唔捨得走,可能天意啦

回覆:sophie vs greenfied (long beach) vs Anfield 邊間好

我反而覺得sophie校舎靚,老師nice,面試個日囝囝玩到好興奮。去過一期gf playgroup, 覺得上的好求其,個net耐心一般。普通話老師就好好。不過這些都只係表面所見,我唔知兩個學校係教學方面邊個好啲

引用:我反而覺得sophie校舎靚,老師nice,面試個

原帖由 cindywy 於 14-04-07 發表
我反而覺得sophie校舎靚,老師nice,面試個日囝囝玩到好興奮。去過一期gf playgroup, 覺得上的好求其,個net ...
我就只係interview時去過GF,時間有限,但感覺同你一樣,NET show吾到有愛心,普通話老師好nice。佢唯一好突出嘅,就係行入去,所有staff都操流利英文,但無咩幼稚園老師格,好像補習社姐姐咁。

回覆 HeiLumMa 的帖子

你小朋友幾時in? 有無收offer? 我兩間都去過,sophie's staff有礼貎同hard sell d.而gf可能唔優收生,就無咁熱情同cool d

GF英文水平上對比較高, 老師D學歷個個都大學生, 大部分仲要是碩士生, 老師都有幼稚園經驗, 雖然是私校, 但冇hard sell感覺, 因為GF其他分校有好長歷史, 所以有完善教學模式, 冇咁商業化

I feel that the NET and NMT in GF are nice, and my babygirl was happy when having interview there months before.

果日我買校服, 佢地好熱情協助同仔仔選擇尺碼喎, 又唔係你講到咁cool呀! 可能大家未warm up!!

Gf 語境好,連清潔姨姨都盡量用英文打招呼,學術程度唔淺架,我覺得算深(不過未讀過其他,無得比較),admin 小姐大部份好nice, 係得一兩個cool d, net and pth 老師要睇個別class, 當然有好有唔好,唔好嘅意思都係少d笑容cool 少少,環境清潔算唔錯,同學仔有唔同國藉,但家校溝通比較少,要家長主動d.

引用:Gf+語境好,連清潔姨姨都盡量用英文打招呼

原帖由 gv2009 於 14-04-19 發表
Gf 語境好,連清潔姨姨都盡量用英文打招呼,學術程度唔淺架,我覺得算深(不過未讀過其他,無得比較),adm ...
中肯

回覆:decelerate 的帖子

同意!

基本上 GF 係用英文同家長溝通,所以英語環境好好!

‹ 上一主題|下一主題