用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 仔仔有20分,天主教已領洗,有細佬跟尾,咩學校穩陣 ...
go

仔仔有20分,天主教已領洗,有細佬跟尾,咩學校穩陣

仔仔有20分,天主教已領洗,有細佬跟尾,請問港島同九龍有咩好學校穩陣入到?

回覆:仔仔有20分,天主教已領洗,有細佬跟尾,咩學校穩陣

20 marks,  no guaranteed

YES, 油天荔天今年20分都要抽籤!

回覆 crystal.t326 的帖子

得20分要穩入已經冇可能係一線個D,樓主係咪接受先?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:回覆+crystal.t326+的帖子 得20分要穩入已

回覆:仔仔有20分,天主教已領洗,有細佬跟尾,咩學校穩陣

而家20分,間間都話無機會⋯都吾知仲抽吾抽好

德信

引用:回覆+crystal.t326+的帖子 得20分要穩入已

原帖由 hkpapa852 於 14-04-04 發表
回覆 crystal.t326 的帖子

得20分要穩入已經冇可能係一線個D,樓主係咪接受先? ...
熱門我知道冇咩機了。只求穩穩陣陣入到2,3線都安慰了

crystal.t326 發表於 14-4-4 18:25
熱門我知道冇咩機了。只求穩穩陣陣入到2,3線都安慰了
11網天總,李陛12網李賜豪
14網北角官立(雲景道)
40網旅港
45網陳南昌
48網觀塘官立

Ching2mama  不過要天主教學校先有5分宗教分喎  發表於 14-4-4 23:11
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:而家20分,間間都話無機會⋯都吾知仲抽吾抽

原帖由 whychan777 於 14-04-04 發表
而家20分,間間都話無機會⋯都吾知仲抽吾抽好
講真一線頭真係微乎其微,一線尾都叫有入場卷比你試下運氣有幾多。如果甘心的話,正確應該係博二線的學校。唔一定穩入,但機會總是大些…

引用:Quote:原帖由+whychan777+於+14-04-04+發表

原帖由 saintbernard888 於 14-04-04 發表
講真一線頭真係微乎其微,一線尾都叫有入場卷比你試下運氣有幾多。如果甘心的話,正確應該係博二線的學校。 ...
一線尾或二線頭都想博下。咁有咩天主教學校揀,請指教

引用:Quote:crystal.t326+發表於+14-4-4+18:25+

原帖由 hkpapa852 於 14-04-04 發表
11網天總,李陛12網李賜豪
14網北角官立(雲景道)
40網旅港
唔好意思,呢啲好似唔係天主教學校woo

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+14-04-04+發表1

引用:Quote:原帖由+whychan777+於+14-04-04+發表

原帖由 saintbernard888 於 14-04-04 發表
講真一線頭真係微乎其微,一線尾都叫有入場卷比你試下運氣有幾多。如果甘心的話,正確應該係博二線的學校。 ...
多謝你架意見

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+14-04-04+發表

原帖由 Ballack2012 於 14-04-04 發表
天主教明德及張振興應穩入
張振興乜唔係中學黎架咩?

crystal.t326 發表於 14-4-4 23:18
唔好意思,呢啲好似唔係天主教學校woo
呢D係, 15分或有天主教20分都應該係自行穏入既學校.
如果你一定要天主教, 咁只會更少選擇

引用:Quote:原帖由+Ballack2012+於+14-04-04+發