用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 巳有聖母,突然來了真道
樓主: karaqueenie
go

巳有聖母,突然來了真道

回覆:巳有聖母,突然來了真道

引用:家住九龍城,我是特意搬到41網的,本來已經

原帖由 karaqueenie 於 14-04-04 發表
家住九龍城,我是特意搬到41網的,本來已經有聖母在手,一心安份地等大抽獎,心儀九龍塘三所女校,如抽不到就 ...
專登搬到41 網,一定要抽獎啦! 可能抽得中呢! 有聖母在手都唔需要怕啦! 聖母係一間好好既學校,學術強,德行好,老師有愛心, 但係係一間谷既學校,小朋友同家長都有d辛苦。

lovemusiclove 發表於 14-4-4 23:51
真道好free.欠交功課都唔理
作為真道家長,我未見過有所謂「欠功課會唔理」,預聞其詳。

Bigtaoc123 發表於 14-4-5 01:42
專登搬到41 網,一定要抽獎啦! 可能抽得中呢! 有聖母在手都唔需要怕啦! 聖母係一間好好既學校,學術強,德行好 ...
agree

41 校網,如樓主放maryknoll 第一,放holy 第二和三,那抽到holy 機會有多高?

hkpapa852  恐怕少過5%, 跟住就去咗樂善堂或者黃大仙  發表於 14-4-7 17:39

回覆 lovemusiclove 的帖子

理架……會係家課冊寫「欠」字架

引用:Quote:原帖由+karaqueenie+於+14-04-04+發

原帖由 Bigtaoc123 於 14-04-05 發表
專登搬到41 網,一定要抽獎啦! 可能抽得中呢! 有聖母在手都唔需要怕啦! 聖母係一間好好既學校,學術強,德行好 ...
agree

引用:家住九龍城,我是特意搬到41網的,本來已經

回覆:fanhl0416 的帖子

你最終決定是怎樣?

引用:41+校網,如樓主放maryknoll+第一,放holy+

原帖由 GAT 於 14-04-05 發表
41 校網,如樓主放maryknoll 第一,放holy 第二和三,那抽到holy 機會有多高?
放KC 聖家係乙二都好大機會

karaqueenie 發表於 14-4-4 07:04
家住九龍城,我是特意搬到41網的,本來已經有聖母在手,一心安份地等大抽獎,心儀九龍塘三所女校,如抽不到就 ...

我仍在真道waiting list, 當然想你放棄真道啦,真道乃我唯一所選
我吾谷得架,我只懂活動教學,讀傳統谷校我會死架!

回覆:rchchan0505 的帖子

rchchan0505, 我同你一樣,都係waiting, 我都唔想我同個仔咁辛苦。

我都係真道waiting list, 等緊補上