用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 如果班入面有同學好衰,家長可以點做
樓主: sora2013
go

如果班入面有同學好衰,家長可以點做

個曳仔家長走去投訴班主任,仲叫我地一齐,佢係咪傻左

回覆 sora2013 的帖子

咁佢可能真係吾知發生什麼事!
咪比佢得呈,否則班主任吾肯執法就大件事。

回覆 Jane1983 的帖子

今日見到班主任面色不對路,靠其他家長打聽,一問之下先知校長拉左班主任去照肺

依家個曳仔家長得米啦。。。

我地就冇好日子過!!!!!!!!

Jane1983  班主任都幾慘!  發表於 14-4-16 21:50

醒目開學勳章

sora2013 發表於 14-4-16 21:35

今日見到班主任面色不對路,靠其他家長打聽,一問之下先知校長拉左班主任去照肺
個校長都好有問題者

咁你哋其他家長就要做嘢喎, 佢識去校長度, 你都要識去撐班主任, 唔好俾校長以為得一個惡人, 如果無人支持班主任, 佢係孤掌難鳴, 校長照班主任肺, 你哋其他家長就去照校長肺, 如果唔係又得個桔。之前, 你哋知道果位家長去投訴班主任, 就已經要做嘢了, 點可以俾啲無理取鬧既人得米, 有無家教會呀?

sora2013  照校長肺會唔會出事GA...  發表於 14-4-17 15:41

好簡單,集體向教育局投訴!等校長冇得冚!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 14-4-17 10:31
好簡單,集體向教育局投訴!等校長冇得冚!
可以的嗎? 教育局會理嗎? 要證據嗎?

little_yolky 發表於 14-4-17 12:04
可以的嗎? 教育局會理嗎? 要證據嗎?
可以!
教育局怕投訴,會調查。加個區議員出頭更快。

如果是事實,有人證。下次再犯,打電話報警,有證據囉!
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:如果班入面有同學好衰,家長可以點做

其實有d家長明知自己個小朋友曳,但晤教,呢d先最衰。識個小朋友成日陰陰濕濕郁手郁腳,撩事鬥非,伛以為自己曳野無人睇到,其實其他家長都睇到伛既惡行,但點幫人教仔呢??其他小朋友走去同伛父母投訴,伛兩個只係“哦”就算,唔交就唔好生啦!

sora2013  好憎呢D唔教仔既家長!!!!  發表於 14-4-17 15:42

ANChan59 發表於 14-4-17 12:18
可以!
教育局怕投訴,會調查。加個區議員出頭更快。

但sora2013小朋友個同學仔只不過係成日搞住人上唔到堂, 佢想打果個係老師唔係同學, 教育局又點會理呢。

引用:Quote:ANChan59+發表於+14-4-17+12:18+可以

原帖由 little_yolky 於 14-04-17 發表
但sora2013小朋友個同學仔只不過係成日搞住人上唔到堂, 佢想打果個係老師唔係同學, 教育局又點會理呢。 ...
老師唔敢舉報,麻煩d!

家長先向校長投訴,不滿意,再向教育局投訴。

sora2013  其實個老師打份工,我都唔想為難佢...依家又話合約老師,我諗佢想保飯碗...  發表於 14-4-17 15:42

我已經諗到頭爆...

決定放完假之後去同其他家長一齊,撐下班主任!!!!!!

最多日日煩住校長!!!!!

回覆:mm168mm 的帖子

有無帶囝囝檢查?有點暴力傾向!

引用:我個仔又係太曳成績又好,搗亂,坐唔定,走來

原帖由 mm168mm 於 14-04-06 發表
我個仔又係太曳成績又好,搗亂,坐唔定,走來走,,單獨坐一邊上堂,都可以冇啦啦走去隔里打人一拳,佢話同人玩下 ...
有無帶囝囝檢查?有點暴力傾向!

醫生話有中度過度活躍,打人是因為上課太悶,貪玩.今次數學考試只做了幾題,話識晒,唔想做.

醒目開學勳章

mm168mm 發表於 14-4-17 20:13
醫生話有中度過度活躍,打人是因為上課太悶,貪玩.今次數學考試只做了幾題,話識晒,唔想做. ...
醫生無開藥你仔食?

回覆:mm168mm 的帖子

但是同學仔就好可憐,成日無端被打

講下最新情況...

訓導主任終於技術性擊倒呢個怪獸家長,因為個曳仔上堂拎剪刀出黎整人,終於阿媽都保佢唔住...

Yanamami    發表於 14-5-30 20:22
王家爸爸    發表於 14-5-22 20:55

回覆 sora2013 的帖子

拿較剪整人?點"整"法?都好得人驚吓。
其實他做也要甘做?家長真系要幫他,吾系只系為保他。

sora2013 發表於 14-5-21 18:05
講下最新情況...

訓導主任終於技術性擊倒呢個怪獸家長,因為個曳仔上堂拎剪刀出黎整人,終於阿媽都保佢唔住. ...
對住呢啲細路同家長真係好激氣, 唔通真係下下要搞出人命至做嘢。佢哋成績好, 最多自行同叩門唔得, 但最後都可以經大抽奬入好學校, 真係!以前我哋年代一般成績好的都係乖學生, 無似依家咁的。