用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 DSE ICT題目,嚇死人
go

DSE ICT題目,嚇死人

係自由個邊見到,中六生問小學生題目,真係對考評局無信心
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11202757&extra=page%3D7

motivator_kids  其實E題係關於網絡安全GE
試卷梗係有深有淺啦..
講真..數學卷都考番你加減數/中一野啦,
咁唔通你又話對eaa無信心?  發表於 14-4-4 22:57

呢科咪好易有5**?叫阿女楝先!

Yanamami 發表於 14-4-3 20:57
呢科咪好易有5**?叫阿女楝先!

係咪好有趣呢?小芬和佩佩

回覆:DSE ICT題目,嚇死人

出得越淺越難5**,一不小心就飲恨

引用:出得越淺越難5**,一不小心就飲恨 +

原帖由 dubbies 於 14-04-04 發表
出得越淺越難5**,一不小心就飲恨
同意。題目太淺,未必係一件好事。有dd 差池,就可能失出1個level 。

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

ict 2013只有0.7%5**

回覆:DSE ICT題目,嚇死人

睇唔倒樓主post 咩題目,我囝而家修 ICT .佢話其實都唔可以話易,都有部份同學話難架,不過佢鍾意呢科就覺得好易。

thenewipad    發表於 14-4-7 16:35

呀女尋日考完,佢話今次出左好多課外題,考完卷一見其它學校考生都話好難,再考卷二仲難!相反佢地同校個幾個都話好易!因佢老師早前比左好多課外題佢地做比老師keep中晒

S5DADDY  請問妳女讀邊間,有咁好嘅ict老師,我仔ict老師懶得很,剩係懂飛書,更不可能出練習比佢地做,我仔是2015dse考生,想到妳女學校網頁,看看有否免費練習下載,因ict彷間很少練習。   發表於 14-4-5 09:04

請問妳女讀邊間,有咁好嘅ict老師,我仔ict老師懶得很,剩係懂飛書,更不可能出練習比佢地做,我仔是2015dse考生,想到妳女學校網頁,看看有否免費練習下載,因ict彷間很少練習。

回覆 S5DADDY 的帖子

唔好意思幫你唔倒,學校網址係無練習登出黎。

回覆 summ200 的帖子

感謝妳的回覆,原來妳女是讀直資名校,我仔是讀普通官中,也許這正是公務員和非公務員老師嘅分別!希望妳女有好成績,考到心儀大學。

summ200  thanks  發表於 14-4-5 11:04