用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Think 學費好貴,值得嗎?
樓主: maggiewawa
go

Think 學費好貴,值得嗎?

回覆 pppwong 的帖子

That was observed by her class teacher and the headmistress.

回覆 maggiewawa 的帖子

唔值得,我個仔讀緊,老師無心機教,校長成日黑面,RECEPTION無禮貌,成日SELL我轉讀全日制

ollieww  那分校?  發表於 14-10-24 17:05

唔知道think好不好,但想說唔系有net就代表英文好的,老師識教才有用,另外課程設計亦好重要

回覆:Think 學費好貴,值得嗎?

如有選擇就吾好讀,我仔讀緊,外藉老師好, 但主任校長冇乜爱心.有乜事都吾會幇你.

不過英文係叻左.

如有選擇就吾好讀,我仔讀緊,外藉老師好, 但主任校長冇乜爱心.有乜事都吾會幇你.自己攪掂, 吾覺得會support 家長!
不過英文係叻左.如果揾度其他就吾好揀, 出年一定吾讀

ollieww  那分校?  發表於 14-10-24 17:06

如有選擇就吾好讀,我仔讀緊,外藉老師好, 但主任校長冇乜爱心.有乜事都吾會幇你.自己攪掂, 吾覺得會support 家長!

我仔宜家系美孚讀緊PN,開學至今班主任打電話來全部系負面評價,坐唔定,講野慢。我仔好遲先講野,如果遇到好的老師,會看到佢不斷在進步,鼓勵佢。結果該班主任只會講佢講BB話,話要帶佢去語言評估。縱有仔仔見到鍾意的老師喜歡上前拖拖手,佢盡然話滴行為要改善,話唔識表達自己,我簡直系無言以對。老師話我仔坐唔定就無玩具玩,坐系一邊望住其他小朋友玩:

我地亦唔系所有野交學校滴父母,放學有幫小朋友溫習學校兒歌同溫書,但係眼見老師毫無愛心,之前去學校參加活動,班主任見到小朋友完全零交流,就連隔離班老師都會贊小朋友。真係唔阻住間學校博出位扮名校,但係甘滴老師同學校,令我完全失望。根本等唔到出年轉校,宜家搵緊其他學校插班,有位即走。

無論再好語境,再好課程,遇到毫無愛心的老師,簡直系對小朋友最大傷害!!!!

ollieww  我囡都是宜家系美孚讀緊PN, 班主   發表於 14-10-24 17:09

babykellie 發表於 14-10-24 16:48
我仔宜家系美孚讀緊PN,開學至今班主任打電話來全部系負面評價,坐唔定,講野慢。我仔好遲先講野,如果遇到 ...

我囡都是宜家系美孚讀緊PN, 班主 任打電話來全部系負面評價 TOO,  Who is your son 班主任? am class or PM class? can share?

回覆:mlbidbid 的帖子

mos

回覆 ollieww 的帖子

已PM

引用:我仔宜家系美孚讀緊PN,開學至今班主任打電

原帖由 babykellie 於 14-10-24 發表
我仔宜家系美孚讀緊PN,開學至今班主任打電話來全部系負面評價,坐唔定,講野慢。我仔好遲先講野,如果遇到 ...
我又係比老師嚇親話小朋友有行為問题, 如果無改善就去睇醫生,我日教夜教衣家冇事.我嬲到想即退學。

回覆 lawrainbow 的帖子

馬鞍山

回覆 ollieww 的帖子

我仔讀馬鞍山

回覆 maggiewawa 的帖子

唔值得,我個仔讀緊,老師無心機教,校長成日黑面,RECEPTION無禮貌,成日SELL我轉讀全日制