用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Johannes 聖若望幾時出 pn offer?!
go

St Johannes 聖若望幾時出 pn offer?!  

如題!

i called the school ytd and they said end of this week or early next week

等到好心急呀

回覆:ilovewife 的帖子

想問尼間學校好嗎? 當日interview感覺一般, 想清楚多d

回覆 HaileySCY 的帖子

我見最多人會將佢同york一齊比, 主要比英語教學環境...但亦因前幾年話轉校長而好多老師離職, 令人有啲擔心...而且一直無咩家長開topic講, 好低調...我都要搵下以前的forum黎睇, 至知多少少咋...不過佢勝在有直屬私立小學, 叫有一條龍, 不過唔知學費貴唔貴, 應該似維記個種...只係擔心讀埋小學, 唔知轉唔轉得番出黎主流中學定要轉國際學校

其實如果大家有offer 會唔會讀?有優先上小學好似好吸引因為龍B競爭大但間學校又好似有好多bad comments! 大學點睇?

回覆 TGTY 的帖子

其實除左幾年前話轉校長而令好多老師離職, 之前我見好多人會報讀...而呢件事之後, 再睇forum, 又無咩話唔好, 係有一兩個媽媽話小朋友係學校受傷而學校處理唔好, 媽媽不滿而轉校...不過我覺得其實每間學校都有呢啲事, 只要唔係有好多同好大問題, 我會當個別例子睇...所以整體又唔覺呢間學校唔好...但事實又無咩人特別讚好...你見到有咩bad comments?

Mine is October girl, so far we only have Funful Durham offer. But my girl was a bit shy during SJC interview, think we might not get the offer...

我啱啱打去問問,佢話今日全部寄出了, 好緊張呀

回覆:ilovewife 的帖子

咁即係星期一先收到

唉! 如果佢早一日寄, 大家都有可能收到兒童節禮物嘛當然, 都有機會無禮物又要等到星期一

真係好神秘!

大家應該今日收信啦...有無人有消息呀我返緊工, 要今晚返屋企至知

回覆 alpo1122 的帖子

等收信,如無意外最多waiting...

回覆 juju207 的帖子

哈哈...我都係搏waiting...可能好多人有st cath, KM, Vict, 就會放棄呢間...同埋前幾間除左KM 都係呢幾日出信, 其餘全部出哂啦, 就算waiting都未必要等咁耐, 希望可以快啲知...

希望啦,4月尾要交另一間錢,雜費都幾千蚊

回覆 juju207 的帖子

同一情況....我成日都覺得啲學校夾埋

如果d名幼早d放offer就唔洗咁啦

回覆:St Johannes 聖若望幾時出 pn offer

我收到offer了