用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我,躍思(柏蕙),聖道明, 西灣河培理, 呢幾間, 邊間好D? ...
go

明我,躍思(柏蕙),聖道明, 西灣河培理, 呢幾間, 邊間好D?

明我,躍思(柏蕙),聖道明, 西灣河培理, 呢幾間, 邊間好D?

明我比較出名, 而且教得幾深同幾谷.

thanks

回覆:joyfulmumum 的帖子

一直聽聞明我教得深和谷, 升讀小一時很輕鬆, 有人說明我老師, 職員, 環境麻麻, 但我又見D讀過家長讚, 兼有弟妹依舊選明我, 小朋友也喜歡上學, 究竟彈的人有冇讀過, 我就唔知了! 培理口啤好像一直向上, 大家都是有學卷, 課程一般, 老師和環境上的坊間評語, 比明我高些! 而躍思, 我有個同學的姪仔讀過, 記得她說阿嫂話她唔鍾意他仔的班主任及“好商業”, 想轉校, 但仔又喜歡上學, 最後有冇轉, 我唔知了! 聖道明我沒有聽聞甚麽啊! (其實每間學校都有好壞老師, 要看彩數的!)

4間中,我選明我同培理,明我係深,環境細,但如果小朋友HANDLE到都無問題.
培理好多人讀, 見D小朋友都好有禮貌.
聖道明無小朋友讀/ 無識人做過.
躍思唔好,之前一年有媽媽POST過小朋友初入學唔適應(2歲),又話小朋友有問題,成日喊, 要做評估. 轉校後日日開心返學. 而且早幾年上英文科非外籍老師教,只係找個英文好的老師教, 而家就唔清楚了.

咁明我同小西灣迦南呢?