用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問癆九龍塘瑪利諾修院會唔會有叩門位 ...
go

請問癆九龍塘瑪利諾修院會唔會有叩門位

如題

唔好意思! 係問九龍塘瑪利諾有冇叩門位.  唔該哂!

Johnny@Klnbay  有,要考筆試。  發表於 14-4-3 13:31

上年都有,今年留意學校公佈。不過點解咁快諗定叩門位?老實說,叩門唔足以依賴,應小心處理好選校才對!
:verycold: :verycold: :verycold:

引用:回覆+ohnono+的帖子 Agree+x+2仲要係瑪利

原帖由 opclk 於 14-04-02 發表
回覆 ohnono 的帖子

Agree x 2仲要係瑪利諾依間,真係爭硼頭.....
比你嚇死,以為你話嗰d女同學個個都係汪洋大盜。

你地真係笑死我, 係咁緊張嘅時候帶D輕鬆比我地, 好鬼正!

亞女今次呈分試全級第一, 所以想向高難度挑戰吓.  不過佢自行無簡佢, 唔知佢地接唔接受叩門呢?

bigfoothk 發表於 14-4-2 17:27
花木蘭好D,戰塲(試塲)上所向披靡
花本蘭好像是代父從軍,若以花本蘭來比喻來MCS叩門的女同學又好似唔係幾貼切。我認為以鴛鴦袖裡掌兵符的秦良玉較貼切。秦是史上第一位正式入編制隊伍的女將軍,也是「誰說紅顏不封侯」,憑戰功而被封侯的女將軍。此乃巾幗英雌,文武雙全的典範,跟汪洋大盜好似相差好遠播!
:verycold: :verycold: :verycold:

kkmama2014 發表於 14-4-2 20:29
你地真係笑死我, 係咁緊張嘅時候帶D輕鬆比我地, 好鬼正!

亞女今次呈分試全級第一, 所以想向高難度挑戰吓.  ...
跟據以往的情況,係可以的。

唔該哂!  我會試吓

如果只是學業成績第一, 無其他具吸引的獎項, 特長, 機會很微