用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 下午班定全日班?
go

下午班定全日班? [複製鏈接]

自己本身係 full time mom, 鐘意 offer 下午班間學校多D,但小朋友作息時間會變得好差。應該點揀?

0    0    1    0

回覆:echa1110 的帖子

我要返工,心儀的幼稚園只有pm班,最近收到一個全日offer, 之前是waiting的,最後選了pm那間,因為覺得那間校舍大一點,教學方式又吸引。

兩間的位置其實差不多,升小也是差不多,不過因為全日那間有育嬰園,很多小朋友直升,他們自理和認知能力都很好,阿女去到可能會被比下去,而且想上課前後有其他活動也不行,所以選了半日。

回覆:下午班定全日班?

Full time mom我諗唔到點解唔返半日

回覆:Siusammama 的帖子

朋友是FTM, 因為打算生多一個小朋友,所以為大b報讀全日班。

回覆:Potato001 的帖子

其實全日班間學校我都好鐘意,覺得小朋友返全日自理能力會好啲同有規律啲。返下午班作息時間會好差。

回覆:下午班定全日班?

我仔有半日am同全日offer, 我將會係ftm, 細b年尾出世,所以我揀左全日

引用:Full+time+mom我諗唔到點解唔返半日 +

原帖由 Siusammama 於 14-04-05 發表
Full time mom我諗唔到點解唔返半日
我都覺得返半日啦,如果FTM.

回覆 TwogirlsMama 的帖子

MAY BE HARSH, BUT CAN SPEND MORE TIME WITH KIDS.

‹ 上一主題|下一主題