用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 估唔到杜汶澤讀拔卒同dbs
樓主: housewife1314
go

估唔到杜汶澤讀拔卒同dbs

chanwendy 發表於 14-3-31 10:08
曾經在電台聽過佢親口講升中, 唔係因為父母識人, 而係因為同個校工好熟, 校工向校長擔保的.  大約內容係小 ...
何韻詩係讀女拔小學, 爸爸係男拔教美術

起碼他敢做敢言,比起表裡不一所謂的“正人君子”好太多!

ckcleung 發表於 14-3-31 11:30
會唔會有家長因為杜汶澤讀過DBS,所以唔揀DBS呢?
應該無卦,所以杜汶澤讀過DBS,家陣拍情色電影,應該唔 ...
真心希望尼D家長唔好揀DBS或DBS唔好揀到尼D家長!早年高年級學生請裸模畫寫生,有家長投訴。自己小朋友用手机都睇到4仔既年代,仲咁第三世界思想。

phoebehung 發表於 14-3-30 15:58
最終都是拍低俗的三仔,影響校譽
不會,學校仲請佢返去同學生分享人生。只是一份工作,一件產品,你不喜歡可以不付錢買這產品。DBS其中一個教育重點係在自己有天份既領域和岡位發揮所長,冇天份既就做一個好觀眾,懂得欣賞。有些學生和舊生反而覺得尊貴既議員$20/張影響校譽,protest過。 DB仔會喜歡有這校友多過國際巨聲成龍呀!

chunyatmama  LIke x 10000000000000000000000  發表於 14-3-31 16:45

引用:Quote:phoebehung+發表於+14-3-30+15:58+最

原帖由 lawsonmoon 於 14-03-31 發表
不會,學校仲請佢返去同學生分享人生。只是一份工作,一件產品,你不喜歡可以不付錢買這產品。DBS其中一個教育 ...
Agree ..... 「廿蚊張」令人氣上心頭。

chingcging 發表於 14-3-31 09:34
但格衰。
如果你認為係衰格,佢就係真係俾你睇到佢既衰格。看看報紙,這些年有幾多宗神職人員和教師攪細路被定罪, 分別係你睇唔到佢地真面目啫。
利申:冇睇過亞澤既作品,嫌唔夠勁。

駛唔駛搵晒拍過 "低俗的三級片" 演員既學校出黎?
我唔信名校出黎就個個社會棟樑

Cowboy100 發表於 14-3-31 16:38
駛唔駛搵晒拍過 "低俗的三級片" 演員既學校出黎?
我唔信名校出黎就個個社會棟樑  ...
我地既前任同現任特首都係名校出嚟, 咁大家覺得佢又有冇影衰間學校?

何必將個人行為推落學校度?

又好似間中都會聽到某D教會神職人員道德/品行有問題, 咁唔通全世界D教友都有問題?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

HKU出左唔少精英,但都出唔少賣港求榮既港奸.咁不如大家唔好俾仔女入HKU囉

引用:如題 +

原帖由 housewife1314 於 14-03-30 發表
如題
唔好幻想任何男校的道德標準可以跟神學院相比,我怕你知道事實之後會崩潰。

melonfans    發表於 14-4-1 13:08
Yanamami    發表於 14-3-31 17:51

引用:Quote:ha8mo+發表於+14-3-31+17:40+我想問

原帖由 ACE2126 於 14-03-31 發表
有教無類,懂嗎?
:good

引用:Quote:chingcging+發表於+14-3-31+09:34+但

原帖由 lawsonmoon 於 14-03-31 發表
如果你認為係衰格,佢就係真係俾你睇到佢既衰格。看看報紙,這些年有幾多宗神職人員和教師攪細路被定罪, 分別 ...
我係商台見過佢。真係格衰。靴咁大嘅鼻,又唔知自己鼻毛長!

回覆:估唔到杜汶澤讀拔卒同dbs

引用:Quote:原帖由+lawsonmoon+於+14-03-31+發表

回覆:估唔到杜汶澤讀拔卒同dbs

又杜汶澤,又何韻詩,仲講埋拍三级片,教育版就快變娛樂版。

ha8mo 發表於 14-3-31 17:40
我想問點解D乜S會為左體育或音樂而收D成績或操行頗低既學生?
佢憑甚麼體育或樂器入讀,唔好為抽水而抽水啦!對那些多才多藝及品學兼優的學生,是否公平!

唔通個個音樂好運動好,成績及操行一定差!

iccicc   很多同學付出時間和努力, 運動音樂學業方方面面都有出色表現‧  發表於 14-4-1 18:25
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:好似三級男星個仔都向DB讀緊 +

原帖由 lovemusiclove 於 14-03-31 發表
好似三級男星個仔都向DB讀緊
who