用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 國際班及沙田樂基
樓主: expensiveflower
go

York 國際班及沙田樂基 [複製鏈接]

回覆:HarrisWan 的帖子

引用:+

原帖由 mi0114 於 14-04-30 發表
其實最緊要小朋友讀得開心,我囝囝讀駿景園樂基好開心,成日唱歌。

回覆:York 國際班及沙田樂基

Yes, my kid also singing at home every night, recently has mandarin song too. For PN, is enough for my expectation.

我仔仔讀駿景樂基,英文老師都係黃種人,不過口音唔係港式喎!

學校有好多課外課程,不過,只係睇下你有冇時間。

每個星期小朋友都有一本中文、一本英文讀物,一星期後老師會問佢問題,會有頗具體既評語。

暫時沒有功課 (假期除外)。

教師願意同家長溝通,我都有打電話去問下班主任囝囝既上課情況,佢地都有耐心地回應,講得比我問既多。

學校 PN 3770,交 11 個月,沒有特別收費。K 班必收 N 班。

睇邊間合自己需要 :)

antoniochanbbc 發表於 14-5-2 14:21

學校有好多課外課程,不過,只係睇下你有冇 ...
我印象中碧濤好似收10個月學費, 駿景收11個月架? 不過其實收幾個月都係一年總數除攤分, 差不多4萬一年PN,無咩雜費, 算是合理收費。

回覆:York 國際班及沙田樂基

York幾錢?

antoniochanbbc 發表於 14-5-2 14:21

學校有好多課外課程,不過,只係睇下你有冇 ...
只收十個月學費,應該同碧濤一樣
‹ 上一主題|下一主題