用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問過度活躍小朋友嘅媽媽……
樓主: suslau2004
go

[過動] 請問過度活躍小朋友嘅媽媽……

我大仔BB個陣痴身都C,反而無問題~妹妹唔太痴身....反而佢先係過動魔女
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

我冇聽過ADHD BB時期痴身,訓得唔好就有。
擔心孩子有過動、自閉或感統的家長,不防帶BB 多去BABY GYMS, 平時多做swinging, rolling, climbing, jumping 等,對孩子腦部發展有很大幫助。

回覆:AngieChu 的帖子

咁我睇資料話1歲專註力只有一分鐘,一分鐘真的正常嗎?

回覆:MSWONG1001 的帖子

回覆:請問過度活躍小朋友嘅媽媽……

想問下你地意見交流一下   我仔呢家2歲半
我仔真係講極都5聽 我都5知佢係百厭定係活躍過 頭!!!
推車 出街佢又要落地 一落地就走左,去 叫極都5應  完全5理我  搞到我成個癲婆跟住跑。5推車佢又要我抱 我攰叫佢自己行佢又5得 死都要我抱 ……  今早拎左佢奶咀要佢刷牙  日日起身都係噤架啦  一拎走 就喊左15分鐘 一路喊一路搵個奶咀 ……佢好硬頸  講極都係噤  ……我就快癡線   政府果邊仲未見到e生 我已經私人搵單對單訓練佢尊注力 但上堂都仲係周圍走 姑娘話佢愛自由不喜歡被你人管 …………