用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有幾間ENOPI 4月1日開始轉了公司
go

有幾間ENOPI 4月1日開始轉了公司 [複製鏈接]

有幾間ENOPI 4月1日開始轉了公司, 老闆賣左盤比另一公司, 將會學JEI的數..............我女上開ENOPI的, 4月頭2堂免費試堂上JEI, 如果唔OK就要第2D中心繼續學ENOPI了, 慘.............

joanthony  同意bobbob, 我仔k2-k3時都有上enopi math, 真係好多重複  發表於 14-5-3 12:49
bobbob  JEI啲教材無咁多重覆同冇咁悶,如果繼續教enopi我反而會quit  發表於 14-3-28 10:38
   1    0    0    0

下...我讀開既center冇收到消息~

回覆:有幾間ENOPI 4月1日開始轉了公司

咁最後樓主有沒有轉第二間centre?
好想知個課程轉變了,家長是否接受?

我見到沒有eye level的數喺咁計,喺咁計,新用JEI練習好colorful,, 好多公仔,感覺好似商店在售的「左腦」「右腦」練習咁,不過係英文版! 相對eye level練習較深。如比較下,可能現在eye level 程度是小學下學期程度, 轉JEI後會好似成為K1程度咁。

好想知家長是否接受?

咁最後樓主有沒有轉第二間centre?
好想知個課程轉變了,家長是否接受?

我見到沒有eye level的數喺咁計,喺咁計,新用JEI練習好colorful,, 好多公仔,感覺好似商店在售的「左腦」「右腦」練習咁,不過係英文版! 相對eye level練習較深。如比較下,可能現在eye level 程度是小學下學期程度, 轉JEI後會好似成為K1程度咁。

好想知家長是否接受?

JEL 的功課內容比Enopi 多,沉悶,密集⋯⋯我考慮咁是否繼續⋯⋯

bobbob  做緊邊個level?  發表於 14-3-31 10:17

我女聽日先第1次試堂, 亞SIR比本功課我睇, 佢JEI要由LEVEL D上, 太淺了, 1+2, 2+1, 我女ENOPI已經學加到差不多30, 9月升小一了, 無可能月仲學呢D呢, 太密集功課我唔喜歡, JEI的CTM得好少, 間唔中先得1題, 連教的老師都喜歡ENOPI

bobbob  點解唔叫阿sir比深啲?  發表於 14-3-31 10:19

我個女學開那間也轉了jei,我覺得enopi全面d,但附近已沒有eye level centre

其實係點既情況?

我仔讀緊果間centre四月轉了JEI, 試左一個月,終於頂唔順,浪費一個月的學費及時間,程度突然180度轉變,小學一年級下學期仲教ABC大細楷連線及英文1至10,簡直嬲到噴血!

仲有最慘的就係讀緊eye level 一年多而centre叫我們轉去JEI 交兩個月學費free一個月, 我立刻報了英文及數學,點知兩科一同出事,小一程度去左K2程度,都不知點算好

TORTISE 發表於 14-4-27 19:18
仲有最慘的就係讀緊eye level 一年多而centre叫我們轉去JEI 交兩個月學費free一個月, 我立刻報了英文及數 ...
我女老師好d喎, 佢哋4月頭2堂免費, 之後交學費班5尾共6堂, 上星期女派返黎又唔係淺喎, 用英文教睇時鐘, 如: 8:30 eight thirty/ half past eight, 我仔下學期剛剛先教........不過我仍然like enopi, 因為學o既英文多好多, jei得個少少, 我女喜歡jei, 原因係因為做好少功課, 我附近有enopi 但未去過睇

我好懷疑 收購enopi 個間機構 , 見enopi多人學, 所以逐步接觸開enopi的公司, 高價收購, 慢慢enopi會係hk消失..........

回覆:JHsbb 的帖子

咁突然…

really... anyone in TST Harbour City Centre here? My daughter is in their English class there.  Wanna join their Maths as well after K2...
‹ 上一主題|下一主題