用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York or 荃灣靈糧堂
go

York or 荃灣靈糧堂 [複製鏈接]

小兒係11年尾細仔,想做大仔及給他愉快學習加英普语境! 已有york am 2 hrs 同荃灣靈糧堂(新校) am offer. (另有明慧,對衡方方,丽城joyful offer) 家住荃灣。 靈糧堂有學券,一年扣了學卷連雜費大概15k york 要68k,只有兩小時,回程可能無校車。 有屋企人可接,或开學後自組回程。 如讀靈糧堂,先讀一年,再重讀k1。又怕會影响佢业學習興趣!明年又要再同龍b爭學校! 現手頭還有劍鳴未覆! 點算好呀?請高人指点!

1    0    0    0

回覆:York or 荃灣靈糧堂

荃灣靈糧堂pn要家長陪同一齊上堂,形式會否似playgroup多過一般pn?

回覆:tam_bb 的帖子

荃灣靈糧堂係k1

引用:荃灣靈糧堂係k1 +

原帖由 breadmaster 於 14-03-25 發表
荃灣靈糧堂係k1
哇,好叻呀
讀荃灣靈糧好又係龍校
媽媽最後揀邊間?

引用:Quote:原帖由+breadmaster+於+14-03-25+發

原帖由 大包大人 於 14-08-14 發表
哇,好叻呀
讀荃灣靈糧好又係龍校
媽媽最後揀邊間?
荃灣靈糧是龍校嗎

回覆:York or 荃灣靈糧堂

回覆:naughtybj 的帖子

聽講ling糧堂會令到小朋友catch up小一有困難,因為佢地冇咁功課。

回覆:naughtybj 的帖子

聽講ling糧堂會令到小朋友catch up小一有困難,因為佢地冇咁功課。

回覆 Me_lala 的帖子

好似唔係wor~ 我朋友小朋友已畢業而家小二, 成績超晒班, 聽講因為靈糧好重視腦既思考而唔係死做功課, 所以上小一開始係令家長覺得反差比較大(我朋友話唔係小朋友唔習慣, 反而係佢自己唔習慣要陪小朋友做甘多野~), 但好快小朋友就習慣, 唔使擔心~

靈糧堂出名好學校一定有原因,而York一直名聲差亦吾會空穴來風,而且見個吾少York畢業的學生,讀上小學平平無奇

引用:靈糧堂出名好學校一定有原因,而York一直名

原帖由 Bbpig2014 於 14-09-09 發表
靈糧堂出名好學校一定有原因,而York一直名聲差亦吾會空穴來風,而且見個吾少York畢業的學生,讀上小學平平 ...
又係你?只要有xxx vs york或者有關York你都會出現,你好似係身受過其害喎,而且你仲好清楚港九新界所有幼稚園,因為從你口中,你講到間間幼稚園都係好過york架! 大家留意!

我就吾會好似上面個位York die heart fans 咁,走去唱考到York 就無興趣考SC, 原來係之前考吾到,之後有自知之名吾敢再考,亦吾會好似上面同一位人兄上來唱衰LH, 毫無根據就話人地無左校長成半年,因為見到LH長期請校長喎,點知人地家長即刻浧清不特不是無校長,而且係要開新分校所以要請校長。可想而知其人格有幾多分。

以上位人兄只要係 xxx Vs York, 就飛身仆出來話 York 點樣好過人其它學校,包括高佢十幾班的學校,好似全港九新界的學校佢都讀過。

仲有就係一見到有人發表吾係York fans, 必被此人追罵,咬實吾放!想信吾使我講,大家都留意到

引用:我就吾會好似上面個位York+die+heart+fans+

原帖由 Bbpig2014 於 14-09-09 發表
我就吾會好似上面個位York die heart fans 咁,走去唱考到York 就無興趣考SC, 原來係之前考吾到,之後有自 ...

我只澄清幾點
1) 我無唱sc同lh唔好,而我亦講過,相信喱兩間都係好學校。
2) 我無話lh無校長幾個月,我只講佢請校長,要留意,當時我亦不知是換校長定開新校。
3) 我無咁得閒咬實邊個唔放,無你咁得閒,除咗今次要覆你,因為每次都咁偏激令人留意。

點解你會自己推論咁多嘢出嚟...

再者, 我係YORK用家, 覺得有咩好, 所以上來SHARE, 而其他學校, 未讀過, 我無講過人地好定唔好, 我唔會知. 唔似得有D人, 一係狂讚其他學校, 以踩低YORK一間, 又或者直接狂踩... 但你又唔係YORK又唔係你狂讚果D學校的家長. 我想信有智慧的家長會明白我咩意思.

睇反自己up過啲流言先,亂up左就係亂up左,撐都無用
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ;page=1#pid38982744

重點係上EK會見到York家長質數囉

引用:睇反自己up過啲流言先,亂up左就係亂up左,

原帖由 Bbpig2014 於 14-09-10 發表
睇反自己up過啲流言先,亂up左就係亂up左,撐都無用
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread ...
請問你又係邊間學校的高質素家長呢?你講嘢又呢x友xxx,都好唔識尊重人。我睇多一次,我係有話lh請校長請幾個月都未請到,要留意,咁代表lh係唔好?我有咁講咩?似係你自己推斷出嚟喎!更好嘅學校都會換校長,Christ church都換啦,都係好學校喎!我最多係錯在誤會lh請多個校長做換校長啫!算啦,慳返啖氣,你鐘意踩其他學校,我無咁嘅意途。

‹ 上一主題|下一主題