用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大角咀 Sophie Kindergarten
樓主: Mleung915
go

大角咀 Sophie Kindergarten

引用:Quote:原帖由+jlaimy+於+14-04-02+發表York

回覆:jlaimy 的帖子

我選左Sophie

回覆 fungjo 的帖子

請問你幾時interview同幾時收到結果?你是入讀k1嗎?我還擔心沒有校巴呢!

引用:Quote:原帖由+jlaimy+於+14-04-01+發表本帖

原帖由 yannietimb 於 14-04-01 發表
如無意外,我都會揀Sophie, 因為近屋企,喜歡他們的繪本教學和Jelic(不過k1先開始), 都覺得校長很有熱誠, ...
可否分享下上堂情況?我打算9月讀K1

引用:York+和+Sophie+哪間較好?+Sophie比York的

原帖由 jlaimy 於 14-04-02 發表
York 和 Sophie 哪間較好? Sophie比York的學費還要貴!
我好快已經放棄York ,選Sophie

引用:回覆+fungjo+的帖子 請問你幾時interview

原帖由 jlaimy 於 14-04-05 發表

請問你幾時interview同幾時收到結果?你是入讀k1嗎?我還擔心沒有校巴呢!
我1月in,2月知結果,屋企近行路返工

我三月才in, 還未知結果, 但心儀sophie, 希望有機會做同學吧!

引用:Quote:原帖由+yannietimb+於+14-04-01+發表

原帖由 fungjo 於 14-04-07 發表
可否分享下上堂情況?我打算9月讀K1
我揀果個play group 係英文班,有一個net+一個助教,一班六至七個小朋友,每堂開始時係俾小朋友玩下玩具,之後circle time唱遊,再排幾張凳仔俾小朋友坐好對住白板學字母同數字,都係唱住歌仔咁教,每堂教一個,有時會做下手工,最後會有茶點時間同去playground做大肌肉活動,算係幼稚園濃縮版,小朋友上多幾堂就知道咩時候做d咩,我仔仔都喜歡去上堂,我只當返學前俾仔仔適應下學校環境,因為到時開學剛剛兩歲,希望到時唔會喊得咁慘!

回覆 LoveBabyWong05 的帖子

非學卷的, ( 學費$5630 + 茶點320 ) x 11個月 + 書雜費 $4000 x 2 學期  = 平均每月 $6700

引用:回覆+LoveBabyWong05+的帖子 非學卷的,+(+

原帖由 jlaimy 於 14-04-07 發表
回覆 LoveBabyWong05 的帖子

非學卷的, ( 學費$5630 + 茶點320 ) x 11個月 + 書雜費 $4000 x 2 學期  = 平 ...
$6700是K1?

回覆 TallBBMa 的帖子

是 k1, 但 n班學費也是一樣的, 很貴呀! 這點也是我仍考慮的原因之一, 每月 $6700 是一個很龐大的數目呢!

我想請問佢哋收唔收細仔呢?

引用:我想請問佢哋收唔收細仔呢?

原帖由 rainbowmamab 於 14-04-07 發表
佢地2yrs old可入學,算收細仔嗎?

原帖由 rainbowmamab 於 14-04-07 發表
收呀,之前朋友囡囡十月b收了pm, 因為遲了報名,眼見interview都好多細b, 當然都係到足兩歲先返學!

我個女啱啱開始係Sophine番PN但因為佢剛剛滿2歲所以自己番咗幾日。每日都喊足成堂。但啲老師,主任,校長,姨姨,全部都好有耐性同心機。會主動同我討論點樣幫佢去識應新環境。我相信其他學校好難有咁既人手和時間照顧我個女。

回覆:binbinjojo 的帖子

請問係邊間國際幼稚園?叫咩名呀?唔該

引用:我個女啱啱開始係Sophine番PN但因為佢剛剛

原帖由 M4545 於 14-04-09 發表
我個女啱啱開始係Sophine番PN但因為佢剛剛滿2歲所以自己番咗幾日。每日都喊足成堂。但啲老師,主任,校長, ...
想問你們大b現在返pn, 9月會重新再讀一次?你插班開始有無得陪小朋友?