用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南教學模式
go

迦南教學模式 [複製鏈接]

想了解下迦南既教學模式 - 上綱有人話迦南教D野深, 但係好似唔係好多用家share, 我想問下大既有幾深?
同埋一般返學日程係點? 功課量? Expectation of parents' involvement?

Thanks!
   23    0    0    0

我都好想知.....

回覆:迦南教學模式

回覆:journeyman 的帖子

每個月都會有1個主題,剛剛教交通工具。英文字上星期教到"O", 而家可能教緊數數,我見我個仔成日數物件one to ten,呢排開始有功課做。

回覆:Halcyon0212 的帖子

我朋友个仔读迦南九龍塘正校,不是每天有net教英文

引用:我朋友个仔读迦南九龍塘正校,不是每天有ne

原帖由 insur03 於 14-03-18 發表
我朋友个仔读迦南九龍塘正校,不是每天有net教英文
九龍塘正校,不是九龍塘總校,金巴倫道果間才是總校!總校才是迦南中最強!

回覆:tamagoosie 的帖子

回覆:eCrystal 的帖子

I also want to know how strong it is. thx

我囡囡返緊九龍塘金巴倫總校PN,每日都有NET教英文,之前同主任都確認過。小朋友返得好開心,會選擇升上K1。

Pn班中文教呢d,我覺得都算深,返黎問阿囡,佢又真係識讀出黎。當然有d字發音唔正,但我已經好滿意

halflower  真係好深WOR!  發表於 14-3-19 13:16

wa 好難!

引用:我囡囡返緊九龍塘金巴倫總校PN,每日都有NE

原帖由 ginababe 於 14-03-19 發表
我囡囡返緊九龍塘金巴倫總校PN,每日都有NET教英文,之前同主任都確認過。小朋友返得好開心,會選擇升上K1 ...
每日net英文有幾長時間?PN是否開始教phonics? net普通話一星期幾多堂、幾耐?
thanks for answeing my questions.

回覆 ginababe 的帖子

So difficult... i don't know how to pronounce

因為有d英文書是其他幼稚園k1才教, 所以可能覺得深D.  有D意外呀囡識得講aeroplane,dinosaur...., 亦知是什麼來   另外, 每個friday都派一些單張或小玩意, 教家長怎檥同小朋友玩, 從而訓練他們的小肌肉等等.   冬天只著學校運動服, 不用怕著裙仔會令腳仔涷親.   

引用:Pn班中文教呢d,我覺得都算深,返黎問阿囡

原帖由 ginababe 於 14-03-19 發表
Pn班中文教呢d,我覺得都算深,返黎問阿囡,佢又真係識讀出黎。當然有d字發音唔正,但我已經好滿意 ...
嘩!咁快教到呢到嗱?我個仔仲講緊*春曉*

回覆:tamagoosie 的帖子

咁其他分校 如富榮又如何?教的書一樣嗎?

引用:因為有d英文書是其他幼稚園k1才教,+所以可

原帖由 2Happy 於 14-03-19 發表
因為有d英文書是其他幼稚園k1才教, 所以可能覺得深D.  有D意外呀囡識得講aeroplane,dinosaur...., 亦知是什 ...
係,我最欣賞校服,認真為小朋友設想,冬天穿運動衫,有毛底唔洗著好多衫都好保暖,校褸也改左棉褸。

siumak    發表於 14-3-21 17:42
[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

嘩!咁深既

回覆:dinling 的帖子

小西灣分校又如何

‹ 上一主題|下一主題