用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣启思和九龍塘約克,會點揀?
go

青衣启思和九龍塘約克,會點揀? [複製鏈接]

pn 启思am 班,約克11點半到1點半,jm 們會點揀?
   0    0    0    0

好想聽下大家意見。

同你一樣offer.但會揀york

你york 都嗨尼個時間?可吾可以分享下點解要揀york 放弃启思?

回覆:snailxixi 的帖子

2間好唔同學校!我唔係用家,但據EK用家comments得出以下形容!Creative 以廣東話為主,happy school, 課程相對淺,功課壓力小!York, 較注重英文,英文語境好,課程深,功課多些!但聽聞PN都唔會好大壓力,玩為主,有用家都comment過小朋友係開心和鐘意返學的!以上我都係綜合其他用家的意見,給你參考啦!

回覆:青衣启思和九龍塘約克,會點揀?

york貴好多。仲要考慮是否要搭校車問題。

回覆 snailxixi 的帖子

視乎你住邊.  如果係青衣區, 返啟思又算方便, 我會選擇PN 留在家附近, K1 先去York (或其他較好幼稚園)。
如果交通同錢都不是問題,咁就選擇 York .. 據我所知,York PN是沒有校車的,而且又得兩個鐘,出出入入其實小朋友都辛苦.
‹ 上一主題|下一主題