用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學知園面試歸來
樓主: babykellie
go

學知園面試歸來  

i think thats too much for PN interviews....

回覆:學知園面試歸來

我都見完了。流程內容一樣!只係要轉三間房,覺得好趕同幾挑戰!每間房只係坐一陣又要起身换房,小朋友啱啱適應咗,又要走!

引用:我都見完了。流程內容一樣!只係要轉三間房

原帖由 miffybb2012hk 於 14-03-14 發表
我都見完了。流程內容一樣!只係要轉三間房,覺得好趕同幾挑戰!每間房只係坐一陣又要起身换房,小朋友啱啱 ...
都系凱帆校?

回覆:JJJlove 的帖子

yes!!!  好多人不停去interview!

kukudeechu 發表於 14-3-14 12:01
嘩...禁深既, 即係細B一定無行啦...

你覺得哪一部分深?

2歲人仔已經要單獨面試

引用:我都見完了。流程內容一樣!只係要轉三間房

原帖由 miffybb2012hk 於 14-03-14 發表
我都見完了。流程內容一樣!只係要轉三間房,覺得好趕同幾挑戰!每間房只係坐一陣又要起身换房,小朋友啱啱 ...
我都好怕換噤多次房……

我今日都係in 8:30果批,同樓上家長所講一樣分3parts進行,都係做指令之後英文老師唱遊,最後家長填問卷及見校長問咗小朋友兩條問題咁就完成,其實不太難,比想像中容易,不過真係要睇小朋友狀態,因為要轉3間房進行,不過大家放鬆D啦~

回覆 suki.ywk 的帖子

要單獨見? 可以由家長陪架?

回覆:Bu_ma 的帖子

有無In 青衣分校媽咪分享下過程,仲系每間分校都系一樣?

康城都差不多,我諗間間大致相同。

回覆 babykellie 的帖子

我覺得佢呢個安排除左係測試小朋友既能力之外
亦係想測試小朋友既適應力同耐性

我最後填問卷時有個超大B一開始就坐唔定走來走去
最後校長野都無問佢就比送份禮物比佢走勒~

alpo1122 發表於 14-3-14 14:21
回覆 suki.ywk 的帖子

要單獨見? 可以由家長陪架?
其實唔係單獨見,只係填完問卷校長會逐個嗌名,同家長一齊行去交比校長時,佢再問小朋友兩三條簡單問題,就送份禮物比你,就走得喇,記得say thank you~

alpo1122  thanks u too!  發表於 14-3-14 14:53

校長會問咩問題呀?

I think its too much for a one year old bb. they have to stay patient, show their intelligence and speaking skills, also moving to different rooms within a short time.

there was a baby crying loudly next to me during the whole process of play time with musical...I could not hear well what the teacher say.  I am surprise by how calm my daughter was  (with the crying boy, in 20 cm from her).  I also doubt how much my daughter can hear as the crying was so loud.  

回覆:babykellie 的帖子

Thx for sharing!

sze~sze 發表於 14-3-14 14:57
校長會問咩問題呀?
校長問我個囡頭先係同老師玩揸車車(英文唱遊個part玩過),跟住再問佢頭先佢係玩咩色,亞囡答完後又叫佢指果隻顏色出嚟,之後就話送份禮物比佢喇,say thank you後走得,我唔知其他小朋友係咪問呢D問題,因我冇留意。

青衣,大致一樣

very kind of you for sharing these useful information !

我覺得每個環節好短時間,小朋友未warm up就要轉班房。