用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想問有經驗申請多倫多大學的..
go

想問有經驗申請多倫多大學的..

女兒今年升大1 ,  剛收到其中一間多倫多大學的conditional offer, 要我地4月18號 confirm acceptance.  咁我想知,,如果我accept 左呢間, 仲可唔可以等其他, 到時有第二間好些的我可以放棄原先的嗎..
唔係好識程序, 因我一共申請了5間, 呢間未係我地1st choice, 咁我係咪有就照accept 先呢?

請多多指教並指點..

引用:女兒今年升大1+,++剛收到其中一間多倫多大

原帖由 Cammy 於 14-03-11 發表
女兒今年升大1 ,  剛收到其中一間多倫多大學的conditional offer, 要我地4月18號 confirm acceptance.  咁 ...
你是否同一張form填了五間大學,即是同省申請了五間大學?如果是的話,當你接受了一個offer, 就會通知了中央,應該就收不到其他offer了!不過這是我印象所記得的,亦是以前的做法,現在不知是否一樣,你最好問問學校先!

What if we accept UBC offer, will we lose other Ontario Us' offers ?

回覆 GettingLost 的帖子

但只係 conditional offer咋喎, 如果我accept 左, 而其他大學又唔再offer, 但最終又唔好咁點算.

引用:回覆+GettingLost+的帖子 但只係+conditio

原帖由 Cammy 於 14-03-11 發表
回覆 GettingLost 的帖子

但只係 conditional offer咋喎, 如果我accept 左, 而其他大學又唔再offer, 但最 ...
所以如你經agent,最好問清楚agent/或直接問大學,因為佢地的資訊係應該up to date!