用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有關改面試時間問題
go

有關改面試時間問題 [複製鏈接]

兩間自行同一日,但面試時間相距二十分鐘,但唔同區趕唔切。
a:8:30-10:00
b:10:20-xxx
但心儀b多啲,咁我今日打去b,聽電話嗰位同事好似好唔高興咁,叫我留低資料,但而家仲未覆我,死啦,我係咪衰咗啦

0    0    0    0

既然心儀B,點解唔打去A?就算有唔好印像都係A有,起碼唔影響B!
:verycold: :verycold: :verycold:

如果我都系打second choose 那間呵!
我都系你個case, 已跟學校傾咗, 接受改期, 不過預咗會扣分.

引用:既然心儀B,點解唔打去A?就算有唔好印像都

原帖由 ohnono 於 14-03-03 發表
既然心儀B,點解唔打去A?就算有唔好印像都係A有,起碼唔影響B!
初頭諗住順住落,遲半個鐘無咁趕,呀妹話感覺a注重時間品德呀咁,所以打去b囉,頭先同家姐講比佢鬧死,唉!b終於打咗黎,但唔知會唔會記低,今年感覺做咩嘢都係錯咁,好唔順利

MCLIAN  No worry. Add oil!
In the past, there were successful candidates despite request for changing time.  發表於 14-3-4 08:43

fionakong2008 發表於 14-3-3 17:30
初頭諗住順住落,遲半個鐘無咁趕,呀妹話感覺a注重時間品德呀咁,所以打去b囉,頭先同家姐講比佢鬧死,唉! ...
放心啦!改時間係非不得已。一句精神抖擻的早晨或者一個帶著笑容的唔該已經贏返晒d印像分回來。
:verycold: :verycold: :verycold:

回覆:fionakong2008 的帖子

改時間一定扣分,去年見一間直資英中問想改時間都問原因並紀錄在案,結果連笫二次面試都冇.

needaplan 發表於 14-3-3 17:59
改時間一定扣分,去年見一間直資英中問想改時間都問原因並紀錄在案,結果連笫二次面試都冇.

...
就係因為改時間攪到失掉第二次面試的機會?假如你唔改時間可能連第一次的面試機會都冇!

王國會長

needaplan 發表於 14-3-3 17:59

...
又點知冇笫二次面試是因為改過時間呢?  

回覆:有關改面試時間問題

我上年同一間中學 1st & 2nd interview 都改時間, 當時都好擔心, 但既然已經轉左時間, 只好全力以負.....結果可能呀仔 in 得唔錯, 最後自行收左.  
所以唔好擔心太多了, 努力去完成個 interview!

有D書記,文員,阿姐,雙眼生係額頭,未必關學校事
嘅來之,則安之
都已經改咗時間
不如好好預備面試

回覆:有關改面試時間問題

亞囝8号嗰日都撞時間,後來打去改,原本校務處職員話唔改得,因為佢地覺得烦要再分配,後來我老公話上次聽講座,校長話可以改時間喎!嗰職員立即話晏少少有一個位俾我改,一個早上in 哂倆間,時間啱啱趕得上,否則一定遲到!

‹ 上一主題|下一主題