用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 In完SPCC
樓主: fatman69
go

In完SPCC   [複製鏈接]

引用:阿女話題目紙上三題中文題答完後老師問你認

原帖由 irisanson 於 14-03-02 發表
阿女話題目紙上三題中文題答完後老師問你認為一碗水同人生邊d哲理相似呀
你囡囡會唔會係基督徒,所以老師想問一杯涼水嘅哲理?

引用:Quote:原帖由+irisanson+於+14-03-02+發表

原帖由 khmama 於 14-03-02 發表
係半杯水先啱

回覆:In完SPCC

想問大家,數學題有冇叫砌積木?

引用:想問大家,數學題有冇叫砌積木? +

原帖由 redhot 於 14-03-02 發表

引用:想問大家,數學題有冇叫砌積木? +

原帖由 redhot 於 14-03-02 發表

回覆:In完SPCC

在科學題,有冇規定物料使用在設計實驗呢?我仔話聽到老師講冇限,但朋友話有限制。

redhot 發表於 14-3-2 12:58
在科學題,有冇規定物料使用在設計實驗呢?我仔話聽到老師講冇限,但朋友話有限制。

...
無這一條...

引用:Quote:原帖由+irisanson+於+14-03-02+發表

原帖由 khmama 於 14-03-02 發表
涼水比半杯水更高深!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:redhot 的帖子

如果有幸地SPCC 有offer, 而DBS又有 offer, 家在九龍,小朋友又喜歡田徑,但重視學業成績,那應選那間好?

引用:如果有幸地SPCC+有offer,+而DBS又有+offer,

原帖由 heidikl 於 14-03-02 發表
如果有幸地SPCC 有offer, 而DBS又有 offer, 家在九龍,小朋友又喜歡田徑,但重視學業成績,那應選那間好?

...
我會㨂DBS。但你畀你仔㨂,不是我們揀,我們考慮的條件不同。

引用:如果有幸地SPCC+有offer,+而DBS又有+offer,

...
DBS啦,DB今年IB成績都好勁

...
DBS愉快學習。

SPCC 有冇足球場,操場?感覺空間有限,好此女校, 適合女生多些,而男生一個都未見過, 感覺入了女校似的.

引用:SPCC+有冇足球場,操場?感覺空間有限,好此女

原帖由 BS129 於 14-03-02 發表
SPCC 有冇足球場,操場?感覺空間有限,好此女校, 適合女生多些,而男生一個都未見過, 感覺入了女校似的.  ...
Spcc的歷史的確是來自St. Paul's girl college.後來才收埋男仔。

BS129 發表於 14-3-2 16:53
SPCC 有冇足球場,操場?感覺空間有限,好此女校, 適合女生多些,而男生一個都未見過, 感覺入了女校似的.  ...
有無咁誇張呀!! 我女唔多覺播!

SPCC收埋的男仔唔出黎見人不過返學放學我就見到好多SPCC男生

全班男女人數是否一樣? 學校有沒有操場可供學生踢波?

引用:全班男女人數是否一樣?+學校有沒有操場可供

原帖由 BS129 於 14-03-02 發表
其實上得來in 既都係好有實力,不會得這間有得in。問問小朋友喜歡那所就得,我地不用再為他們操心了。

可能每班唔同,我見囡囡小學師姐果班的班相男生多過女生

BS129 發表於 14-3-2 18:10
香港可以有操場適合踼波的學校,我諗真係唔多!
:verycold: :verycold: :verycold:
‹ 上一主題|下一主題