用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華 vs 喇沙
樓主: radialforearm
go

英華 vs 喇沙   [複製鏈接]

回覆:英華 vs 喇沙

sorry, 係喇沙

radialforearm 發表於 14-3-2 08:53
英華收得的仔仔,一定係叻仔,所以入左喇喇吵,應該吾會被淘汰,如果係咁,上到英華書院都係顫低,反而諗下 ...

[size=15.454545021057129px]我係英華DIE HARD FANS,不過我都揀喇沙書院.[size=15.454545021057129px]目前YWC屬于調整階段,早幾年确實搞得唔好.但隨住YWPS自行收生及林校長改革,英小學生不斷升上YWC,將來有信心會搞到好,但唔保證會出狀元,亦都唔保證唔出狀元

LS唔使交學費,就算無弟弟跟尾都可益埋子子孫孫,真係無得輸,我估如果LS收得,好多人都唔會再in英華

引用:英華收得的仔仔,一定係叻仔,所以入左喇喇

原帖由 radialforearm 於 14-03-02 發表
英華收得的仔仔,一定係叻仔,所以入左喇喇吵,應該吾會被淘汰,如果係咁,上到英華書院都係顫低,反而諗下 ...
i vote for LS

引用:+本帖最後由+ckcleung+於+14-3-2+09:05+編

原帖由 ckcleung 於 14-03-02 發表
我都喺YW fans, 同意至極

引用:LS唔使交學費,就算無弟弟跟尾都可益埋子子

原帖由 botbot 於 14-03-02 發表
LS唔使交學費,就算無弟弟跟尾都可益埋子子孫孫,真係無得輸,我估如果LS收得,好多人都唔會再in英華:quiet ...
除非宗教是考慮因素吧?

諗下諗下,多謝位網友狠批YW,等我地可以再曲線幫YW廣告,聰明車(SMARTCAR)講得啱,好野怕咩宣傳啫.林校長做MARKETING都辛苦左咁耐,我地都應該出番份力呀

[size=15.454545021057129px]「華夏盃」全國數學奧林匹克邀請賽2013(香港賽區)
[size=15.454545021057129px]小學團體總成績
[size=15.454545021057129px]總冠軍        英華小學
[size=15.454545021057129px]亞軍        聖保羅書院小學
[size=15.454545021057129px]季軍        香港浸信會聯會小學

[size=15.454545021057129px]小學一年級團體
[size=15.454545021057129px]冠軍        英華小學

[size=15.454545021057129px]小學二年級團體
[size=15.454545021057129px]冠軍        英華小學

[size=15.454545021057129px]小學三年級團體
[size=15.454545021057129px]冠軍        拔萃男書院附屬小學

[size=15.454545021057129px]小學四年級團體
[size=15.454545021057129px]冠軍        浸信會呂明才小學

[size=15.454545021057129px]小學五年級團體

[size=15.454545021057129px]小學六年級團體
[size=15.454545021057129px]冠軍        順德聯誼總會何日東小學

[size=15.454545021057129px]http://www.ohgood.cn/html/201301/20130102.htm

引用:+本帖最後由+ckcleung+於+14-3-2+09:40+編

諗下諗下,多謝位網友狠批YW,等我地可以再曲線幫YW廣告,聰明 ...
If you want your son to have fun and at the same learn well, I vote for Ying Wa.

難得人地俾面,睇得起YWPS,攞黎VS這間VS那間,家陣VS LS,真係賞面至極.唔知會唔會好快VS SPCCPS

maxtimma  期待  發表於 14-3-3 01:22

yw yw yw 好d

引用:Quote:原帖由+botbot+於+14-03-02+發表LS唔

原帖由 PassionC 於 14-03-02 發表
除非宗教是考慮因素吧?
有宗教考慮應一早唔會報啦,我估

引用:朋友仔仔自行入左喇沙,英華又收左,但喇沙

原帖由 radialforearm 於 14-03-01 發表
朋友仔仔自行入左喇沙,英華又收左,但喇沙上書院收得六成喇小,英華十成收返,想問下前輩意見

...
要對自己個仔有信心,如果連上喇書都有問題,在yw都唔會跟得上,咁更要一嘗名校滋味,否則好難再有機會

ACE2126 發表於 14-3-2 10:15
曉,講呢D。
人地話兩間唔同級時,你又咪唔抵得。

唔係架,真係唔同級就要認架啦,如果講廿幾三十年前,YWC一定唔會輸俾LSC囉,以入HKU率計,DBS更加不用提.不過家陣就.......有D野心知肚明既,唔明白點解仲要攞黎比較囉,确實人地賞面睇得起

maxtimma    發表於 14-3-3 01:25

回覆:柔情爸爸 的帖子

very true

引用:難得人地俾面,睇得起YWPS,攞黎VS這間VS那間

難得人地俾面,睇得起YWPS,攞黎VS這間VS那間,家陣VS LS,真係賞面至極.唔知會唔會好快VS SPCCPS ...
係人地搵佢vs.
定班星星fans,自己友出post 擺其他學校上枱嚟同自己比?有誰知?

babybear 發表於 14-3-2 10:39
係人地搵佢vs.
定班星星fans,自己友出post 擺其他學校上枱嚟同自己比?有誰知?

...
咁我搵日擺YWPS VS SPCCPS囉

我會選LS

‹ 上一主題|下一主題