用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港舞蹈團
go

香港舞蹈團

有無家長小朋友參加緊?好唔好?面試難嗎?小朋友自己一個入去考嗎??我囡7歲

我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

回覆:香港舞蹈團

依家招緊生啦,想報名就要快D去攞張報名表睇下,上面有寫明考試內容。

引用:依家招緊生啦,想報名就要快D去攞張報名表

原帖由 ILoveBooks 於 14-03-20 發表
依家招緊生啦,想報名就要快D去攞張報名表睇下,上面有寫明考試內容。

...
那裏取……thanks

請問入團之後既雜費多嗎? 表演費多少??

回覆 miss.sasa 的帖子

除學費外, 沒有其他雜費, 只是, 如果出國(離港)交流或表演, 食宿機票要自己俾, 個團沒有資助的。

*****  當然,  不是每位團員都會出外交流,  舞團會出通告問家長意願

四月十二日星期六下午三點至五點 ~~~~~
荃灣大會堂有"兒童團"及"少年團" ~~~~ 開放日表演,
免費入場, 歡迎來看 !!!!!!!!!!!!

面試難嗎?

引用:四月十二日星期六下午三點至五點+~~~~~+荃

原帖由 C-Lai 於 14-03-20 發表
四月十二日星期六下午三點至五點 ~~~~~
免費入場, 歡 ...
PA MANY thanks

回覆:sjssjssjs 的帖子

在香港舞蹈團位於上環文娛中心和荃灣大會堂的上課地點都可以拿到報名表格,4月12日是截止報名日期

回覆:sjssjssjs 的帖子

http://www.hkdance.com/index.php?option=com_content&view=article&id=107&Itemid=227&lang=tw#.Uy5YJ8kVHqA
或到香港舞蹈團的網頁下載

回覆:香港舞蹈團

學習期間會替學生報北京舞蹈的考試嗎?

回覆 Bao.Jin.Dup 的帖子

今次是少年團兒童團招生 ,  與北京考試級是完全不同的 , 北京考試級純粹目標為考級 , 加上一年一次結業演出。

少年團兒童團每年有不定期表演。

當然有小朋友兩樣都參加。

P.S.  兩樣都參加 , 即是分別報考 , 學費分開計 , 課堂亦是分開上

熱血勳章

回覆 C-Lai 的帖子

thanks,請問兒童團是指幾歲大?

表演d衫要自費嗎?阿女好like 跳舞,但小學校隊跳舞衫要自費,每次約500,好貴。

Re : waikinluk ,  六歲或以上

請看章程, 很詳細 ~~~

http://www.hkdance.com/images/HKDC/form/HKDC_0708%20preview.pdf

回覆 仔仔錫錫你 的帖子

自己購買上課練習用的衫褲和鞋 ,  表演服裝不收取費用 , 表演完後或有錄製的DVD發售 , 家長可選擇購買與否。

四月十二日星期六下午三點半至五點 ~~~~~
免費入場, 歡迎來看 !!!!!!!!!!!!

C-Lai 發表於 14-3-25 15:38
四月十二日星期六下午三點半至五點 ~~~~~
免費入場,  ...

PUSH

回覆 C-Lai 的帖子

小朋友9歲,取錄機會大唔大?係咪多數收年紀細架?

回覆 cancanb 的帖子

剛剛招生完結
唔一定年紀細先收