用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 沙田 S位 - 耀能的隆亨幼兒中心 或 鄰舍輔導會啟康幼兒 ...
go

沙田 S位 - 耀能的隆亨幼兒中心 或 鄰舍輔導會啟康幼兒中心 [複製鏈接]

有關 沙田 S位 - 耀能的隆亨幼兒中心 或 鄰舍輔導會啟康幼兒中心 :  囝囝去年1月排S位, 希望今年8月入學, 除協康之外, 呢2間 口碑如何?  有冇家長的小朋友喺其中一間讀過可以分享???

0    0    0    0

Vichang 發表於 14-2-26 17:22
有關 沙田 S位 - 耀能的隆亨幼兒中心 或 鄰舍輔導會啟康幼兒中心 :  囝囝去年1月排S位, 希望今年8月入學,  ...
我幾年前參觀過耀能,佢地係採取引導式教育,除非特別嚴重,否則不會有個別授課,全部小組進行。
不過呢啲都係幾年前嘅資料,其實你可以打電話到中心要求參觀,佢地好樂意安排的。不過依家時間有啲緊,好似三月中要交志願,你最好快啲約。

回覆 Vichang 的帖子

打電話約中心嵾觀,看一看有什麽設施,學校設施是否足夠,和學校教學策略,這段時間會比較忙,好多家長會約學校參觀,通常會约幾個家長一齊嵾觀,去年耀能協康都给我參觀及看學生上課,但黃大仙鄰舍輔導會衹能在星期六给我看設施.不能看學生上課.

引用:Quote:Vichang+發表於+14-2-26+17:22+有關+

原帖由 jjcow 於 14-02-26 發表
我幾年前參觀過耀能,佢地係採取引導式教育,除非特別嚴重,否則不會有個別授課,全部小組進行。
不過呢啲 ...
謝謝。其實我已經睇過呢2間,耀能同鄰舍都差唔多,後者收埋e位但似乎老師唔會被share 左。所以我先頭痕 至於協康,咁多人揀我諗未必排到啦。

回覆:bauhiniakan2000 的帖子

謝謝你啊。

都有希望架,我識個朋友佢囡囡唐氏,0歲排,派到時話唔夠兩歲,到 2012年10月有人唔讀都比到佢去協康,或者有好多小朋友放棄都唔定呢,你試下開 TOPIC 睇下有無讀緊家長回復你,開埋特殊教育個邊睇下.

E 位 同 S 位老師應該係独立,唔清楚可打电話問學校社工.
‹ 上一主題|下一主題