用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙
樓主: hd123
go

蘇浙   [複製鏈接]

今日收到CALL WAITING啦...PM,但好開心呀...

Minnaau 發表於 14-3-13 15:48
今日收到CALL WAITING啦...PM,但好開心呀...

我都收到PM, 註冊左勒~
多謝各位放位出黎, 萬分感謝!

What time did u received call waiting today?

mimi1102  今朝十點幾  發表於 14-3-13 18:18

Did u both mama wrote letter to the school? (求位信)

mimi1102  有寫呀!  發表於 14-3-13 18:17

Happy for u both ar...i am waiting.hope miracle happen on me

回覆 mimi1102 的帖子

多謝你回覆,很為你孩子高興…我極喜歡蘇浙,希望這奇蹟都能發生在我女兒身上啦!你小朋友當日interview表現如何?幾多月B呀?

Jchau 發表於 14-3-13 19:53

多謝你回覆,很為你孩子高興…我極喜歡蘇浙,希望這奇蹟都能發生在我女兒身上啦!你小 ...

多謝你呀!
首先申報, 我有個大女是在KCS 畢業的, 不過已經畢業了好幾年, 而學校亦說過, 校友不是她們的考慮因素, 我相信事實亦都如是, 否則, 細女就不用做後備生了.

我跟大部份家長一樣, 都會覺得自己小朋友的面試表現不錯. 小女是九月B, 今年總共考了四間幼稚園, 另外三間都是龍校. 在那三間龍校的面試中, 我也覺得她有做得不好, 有不足之處, 考真光時還要有點頑皮, 唯獨考KCS 時, 小女表現突然很好, 我可以不知羞地說沒有什麼地方可以被扣分, 所以當收到WAITING LETTER 時, 心情都差了好幾天.

相信學校仍然會不定期CALL WAITING. 建議大家等候中的家長, 先將學校的電話儲起, 有CALL 時馬上見到是學校CALL, 可以減低MISS CALL 的機會.

希望大家真正喜歡KCS 的家長, 都可以好快就收到CALL

Jchau 發表於 14-3-13 19:53

多謝你回覆,很為你孩子高興…我極喜歡蘇浙,希望這奇蹟都能發生在我女兒身上啦!你小 ...
小女都係9月B...INTERVIEW表現都几好...真的比IN其他學校好..老師同我傾計時,佢自己乖乖玩玩具....只係最後老師指耳仔,問佢乜時...佢扮怕羞,無答(玩玩具前,所有都有答).....我都好喜歚蘇浙....希望大家能做同學仔啦.....

好多謝你詳盡的分享和tips呀!最後想問你学校來电顯示的号碼是什麼?等我看看跟website的是否一樣?等自己在返工時候多加留意

回覆 Minnaau 的帖子

我都好想亞女可跟你小孩做到同學仔呀!如果有幸,一定選擇這校!

引用:回覆+mimi1102+的帖子 好多謝你詳盡的分享

原帖由 Jchau 於 14-03-14 發表

好多謝你詳盡的分享和tips呀!最後想問你学校來电顯示的号碼是什麼?等我看看跟websit ...
跟web site 的是一樣的

回覆:蘇浙

有寄求位信,收到call waiting. Caller display same as that in website.

回覆:蘇浙

I give up AM offer

回覆 Siusammama 的帖子

Which date did u receive the call?

如果宜家先寫求位信係咪冇用啦?

回覆:Jchau 的帖子

13 mar

‹ 上一主題|下一主題