用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 梁叔叔退休啦 !!!
go

梁叔叔退休啦 !!! [複製鏈接]

貢獻勳章

各位, 為我地守衛第一度防線的門神梁叔叔退休啦, 今日 (星期日) 係佢 last day. 在學校服務咁多年, 今日無聲無色地離開我地.

前日下午全校老師與他一起 lunch, 晚上 PTA 及三任校長就共進晚餐! 就連梁叔叔本人都話好感激!

在此, 我祝梁叔叔退休生活愉快, 身體健康.

1    0    0    0

引用:+本帖最後由+joemyt+於+14-2-23+16:02+編輯

原帖由 joemyt 於 14-02-23 發表

各位, 為我地守衛第一度防線的門神梁叔叔退休啦, 今日 (星期 ...
噢………有些失落……梁叔叔很好,还时常请d仔食糖的呢,祝他以後生活愉快,身體健康

貢獻勳章

係呀, 放學 "攤大隻手" 問梁叔叔攞糖食已經係學生的指定動作, 但隨住佢嘅退休, 呢個動作可能會成為集體回憶. 因為據聞D糖係梁叔叔自己買的, 佢真係好錫學生 !

引用:係呀,+放學+"攤大隻手"+問梁叔叔攞糖食已經

原帖由 joemyt 於 14-02-23 發表
係呀, 放學 "攤大隻手" 問梁叔叔攞糖食已經係學生的指定動作, 但隨住佢嘅退休, 呢個動作可能會成為集體回憶 ...
有d糖係梁叔叔自己買,有d係家長送比梁叔叔(我都有送過)依家d小朋友都識向蔡生「進攻」喇
早前我都叫大仔召集喇書嘅同學寫咗張卡比梁叔叔,一呼百應呀
梁叔叔真係好錫仔,好照顧仔,又好記性,真係好唔捨得祝佢身體健康、生活愉快啦!

joemyt  咁樣就可啦, 可以承傳呢個 "習俗" !!!   發表於 14-2-23 18:59

引用:Quote:原帖由+joemyt+於+14-02-23+發表係呀

原帖由 1773 於 14-02-23 發表
有d糖係梁叔叔自己買,有d係家長送比梁叔叔(我都有送過)依家d小朋友都識向蔡生「進攻」喇 ...
真的嗎?無機會向佢表達謝意添!祝佢身體健康!生活愉快!晚年無憂!

回覆:babie2 的帖子

啊!原來已退休,唔怪得之近來唔見佢啦!我膽粗粗自己送個轉校申請上門都係佢接架,真係好多謝佢盡忠職守交個申請比校長。來不及跟他道別,太可惜!
‹ 上一主題|下一主題