用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母小學 不能發聲的家長: 一人一樂器……簡直是惡夢 ...
樓主: MoubarakF
go

不能發聲的家長: 一人一樂器……簡直是惡夢   [複製鏈接]

引用:一人一樂器+是不是沒有了?+音樂科考試是否

原帖由 hailey_ma 於 16-11-08 發表
一人一樂器 是不是沒有了? 音樂科考試是否要考一樂器演奏?
可以選牧童笛

回覆 joanne_ma 的帖子

I want to know:
上學期樂器是否要和下學期不同? 鋼琴計嗎? if the musical instrument is not the same for different students, how to assess the marks for Music subject? Thank you very much..

引用:回覆+joanne_ma+的帖子 I+want+to+know:+

原帖由 hailey_ma 於 16-11-11 發表
回覆 joanne_ma 的帖子

I want to know:
暫時我聽吾到阿囡同其他同學仔話吾得; 鋼琴係計的

回覆 hayley_leung 的帖子

小女都讀緊小一,都係好動類,除頭一個星期未習慣外,都好鍾意返學....
另外,星期六同佢返學,見佢既同學都有玩有跳,學校都唔係一定要佢地成日都唔郁、唔出聲.....

回覆樓主:

我女都返返小一, 都幾好。功課中尚, 樂器ar sir 好好low, 不過 學校係嚴,入學前都知, 所以我覺得Ok 。 老實講,女仔嚴d好d。 所以不是其他人所講咁可怕。 同埋, 佢果d係個別Case, 定時時發生,無人知。
‹ 上一主題|下一主題