用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黄笏南interview
樓主: stepsum
go

黄笏南interview

完全讚同見下直資拎經驗呢個做法,上年我都幫小朋友報咗間1A直資面試拎經驗同見識下,不過我小朋友學校有比佢上面試班加練,佢又唔想in咁多間,我都冇迫佢咯

回覆 palmchristy 的帖子

我諗未達標又交表嘅應該唔多,除非有特異功能,所以今年競爭都幾大,我估到出年可能會更大,因為接近返新校舍嘅日子嘛

回覆:黄笏南interview

今日面試後有可感想?

我個女in完話o.k啦,  我個女話好彩英文文章係有關運動方面, 佢話開正佢果飯....

不過家長不能與小朋友一齊in, 我睇唔到佢表現所以唔知係咪佢所講o.k啦......

我們比報到時間早半小時到, 入校舍就有個實Q叫我們坐在有蓋操埸等叫名 . 於是,咪等囉,但其間我已不斷問他上得去未,四周沒有老師,沒有風紀.過了報到時間10分鐘,我再問實Q, 他居然話學生已上去, 我立即叫個女上去, 其後, 有些像我處境一樣的學生,不斷問我in 幾多點 , 情況跟我個女一樣.
像做了老師角色, 叫他們排隊上去.  我肯定沒有用大聲公去召集學生, 真是一肚氣.

還有, 過了30分鐘,有2個黃笏南學生周圖問人是否面試, 但其翡位學生竟一邊飲檸檬茶, 一邊帶學生上去,  oh! no!

相比今早in 那間, 學生很有禮 , 編排亦流暢 , 感覺差很遠呢.

回覆:claralee 的帖子

吓!我仔都是今早見,我老公帶,佢話0k喎!周圍都有老師當值,佢仲同梁校長傾左一陣計添!

claralee 發表於 14-3-15 18:57
我們比報到時間早半小時到, 入校舍就有個實Q叫我們坐在有蓋操埸等叫名 . 於是,咪等囉,但其間我已不斷問他 ...
可能我地是最早考的一批好D無禁亂..........
個保安可能是新來的, 我老婆問女厠係邊佢都好似唔係好知.........

回覆:黄笏南interview

今早面試安排有D亂,好似沒人講解面試程序

引用:+本帖最後由+f6f+於+14-3-15+18:34+編輯+\

原帖由 f6f 於 14-03-15 發表

我個女in完話o.k啦,  我個女話好彩英文文章係有關運動方面, 佢話 ...
有否其他吾同文章?

BBbird 發表於 14-3-15 22:08
有否其他吾同文章?
唔知禍, 個女訓左, 聽日問下佢知唔知先.

BBbird 發表於 14-3-15 22:08
有否其他吾同文章?
你地考果D係咪同我果D一樣?

回覆:f6f 的帖子

有關交通工具

BBbird 發表於 14-3-15 22:16
有關交通工具
如你所說應該有幾篇文章, 睇你彩數考邊張...............

回覆:f6f 的帖子

應該是

opclk 發表於 14-3-15 22:42
好喜愛依間,不過冇小组討論開唔正亞囡嗰邊,又冇普通話in,冇優勢下都要大抽獎了 ...
黃笏南個新校舍都幾靚,如果冇直屬或聯繫位的話,喜歡就不妨把握多一次機會,將黃放乙一,趁住別人揀華英和迦密之際,我覺得都幾大機會。祝你好運!
:verycold: :verycold: :verycold:

ohnono 發表於 14-3-15 22:52
黃笏南個新校舍都幾靚,如果冇直屬或聯繫位的話,喜歡就不妨把握多一次機會,將黃放乙一,趁住別人揀華英和 ...
我今日in完就搭車去新校舍看下, 我見重係地盤一個開似剛打完裝, 重有排都未得..........

f6f 發表於 14-3-15 22:58
我今日in完就搭車去新校舍看下, 我見重係地盤一個開似剛打完裝, 重有排都未得.......... ...
其實最難的兩部份已做完,起就最快,只欠最後和最耽時間的裝修。只日可待了!
:verycold: :verycold: :verycold:

亞囡好多同學都見這間.

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌