用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我N班interview
樓主: dtt3356
go

明我N班interview [複製鏈接]

回覆:BBBQ 的帖子

七份一機會無希望了

回覆:happybbpig 的帖子

我呀仔今年讀k1, 感覺好好,我個仔好驚老師架,因為真係好嚴,但同老師傾計,佢哋都好親切,我個仔都好鐘意返學。

我個仔個班的班主任已唔算好惡,我聽其他家長講,其他班啲班主任勁惡,第一日返學無拍返埋張櫈已經會鬧,上到中班同高班仲會再嚴啲,但我就係想咁。

olivia_kyk 發表於 14-2-17 14:55
我呀仔今年讀k1, 感覺好好,我個仔好驚老師架,因為真係好嚴,但同老師傾計,佢哋都好親切,我個仔都好鐘意 ...
嚴d好啊, fd話小朋友聽老師講多過亞媽講, 但呢間收咁少人, 都好難會收啦

引用:仔仔衰左+..+全程唔望老師,周圍望+X+2

原帖由 Bonbonho 於 14-02-17 發表
仔仔衰左 .. 全程唔望老師,周圍望 X 2
我諗我囡囡都無乜機會……
……我囡囡唔知點解鬧情緒,唔肯叫老師又唔講早晨、問叫咩名又唔答、直程把口無開過、叫佢拍手唔做、老師叫握手撥開老師隻手……直到老師話可以出去見校長攞禮物,就笑晒跳落地話拜拜😑

唉……跟著見校長先大件事,左邊短髮校長叫佢個名5次,佢都唔應又唔理、剩係望住右邊個校長.......
……校長嬲嬲地話 小朋友校長送禮物俾你呀!囡囡先望一望,仲要左手一架車仔, 右手又一架車仔, 校長話拎一架咋,囡囡奸笑將其中一架俾咗我,我話no呀!佢先還返一架去個櫃度……

……然後校長話送餅乾叫囡囡攞,囡囡喺個箱抽完叫同校長講多謝拜拜……點知囡囡扔返包餅俾校長……校長俾囡囡話送俾你……😑😑點知囡囡扔返包餅落個箱入面,校長話你拎俾媽媽啦……我即刻話拜拜校長扯佢走(真係俾佢玩死)

回覆:lovelylpclpc 的帖子

我都係見左邊果位校長,佢對我果女無咩笑容,應該都無望了

引用:七份一機會無希望了 +

原帖由 bbjr 於 14-02-17 發表
七份一機會無希望了
係差唔多30人爭一個位呀 呢幾日真係好難過

moniko 發表於 14-2-17 16:15
係差唔多30人爭一個位呀 呢幾日真係好難過
係, 當中仲有些bro係度讀, 個細佬優先收喎, 所剩無幾

引用:我女超細12月b都有問佢指圖,認碗同指口口

原帖由 whitepurin 於 14-02-17 發表
我女超細12月b都有問佢指圖,認碗同指口口,但我女當然係一舊飯完全唔䁱!我覺得個流程幾好,雖然我只係志 ...
我個仔都係,先生叫佢指野,佢發脾氣扭計要玩具 激死!其實收得十幾人,跟本好難同大B掙

回覆 kat.baby 的帖子

我朋友話一星期有1堂普通話3堂英文,我就覺得普通話太小,英文就OK,可能太多功課教所以冇甘多時間!

我契女見中間嗰個短髮校長,呀女好叻!佢一入去叫校長早晨!校長送車仔比佢佢話多謝姐姐,話比佢知係校長,佢抽到餅仔後話thank you校長,校長好好笑容仲同佢握手,見老師佢都識曬,hehe😊我覺得佢表現好好!

以我所知N班得20幾個位冇60幾甘多架喎!我問過學校又問個朋友!

回覆:EvaBen 的帖子

好叻呀!

想問下PN上課時間如何?

回覆 langmama 的帖子

唉!至幣佢呀媽唔諗住讀!我想讀但呀仔唔爭氣!我唔開心左幾個月,我住得近,同有學券來講,哩頭佢算最好!

妳契女真係好呀。希望佢媽咪會放棄個學位留比我哋有雖要的人啦!

回覆:明我N班interview

有無人知明我出黎考直資或私立小學成績好唔好?

junemak78 發表於 14-2-17 21:32
想問下PN上課時間如何?
上課時間唔太清楚, 只知pn只有pm啊

回覆 bbjr 的帖子

Hehe係我覺得佢表現好姐,唔知學校點睇!不過放心就算學校收佢佢媽咪都不會讀,祝你好運,希望學校會收你地真的有心想讀的小朋友!

多謝妳呀!希望我個女真係有機會啦

引用:Quote:junemak78+發表於+14-2-17+21:32+想

原帖由 happybbpig 於 14-02-18 發表
上課時間唔太清楚, 只知pn只有pm啊
唔係喎 ,係有AM同PM,因為我係簡AM,當時對表仲問我係咪首選am次選pm 喎

‹ 上一主題|下一主題