用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我N班interview
go

明我N班interview

請問有沒有人可以交流下明我今年N班interview內容

回覆:dtt3356 的帖子

我都想知

回覆:rayseed 的帖子

流程安排得好好,都唔駛20分鐘就in 完。守先入waiting room玩玩具,有老師monitor住,之後one on one interview, 問小朋友咩名,認生果,日用品,follow 老師instruction, 張d嘢ling 嚟ling 去,最後見校長攞糖同玩具返屋企。見校長主要係俾家長問問題,冇考小朋友!全程只准一位家長倍同!祝各位小朋友好運!

回覆:明我N班interview

in完,應該衰左,d問題bb全部識曬,但是全程怕羞無反應

衰左x2 我女顧住望住包餅, 唔講thank you

我囡囡見老師時全部答岩晒,剩係見主任時冇舉手(因為佢唔識舉手既中文剩係識hands up,我冇提佢)但其他做足晒。希望會錄取

大細仔問嘅野唔同,我個細B無考指圖,成個過程俾人感覺好快好求其,最後個校長仲叫我哋快D拿架車走,話我個仔眼訓,連Bye都無,但其實佢唔眼訓。我早知係咁,所以無期望

Interview using Chinese or English?

中文

我個人感覺良好,呀仔咩都做唔到,叫佢入房時,佢掉頭走,到叫佢走,佢又唔肯走,不過見老師全程笑咪咪!已好滿足,結果就隨緣啦!我忘了問校長,它們有無NET和普通話,大家知道嗎?

回覆:LorettaLo 的帖子

他們考了些什麼?

引用:我個人感覺良好,呀仔咩都做唔到,叫佢入房

原帖由 LorettaLo 於 14-02-15 發表
我個人感覺良好,呀仔咩都做唔到,叫佢入房時,佢掉頭走,到叫佢走,佢又唔肯走,不過見老師全程笑咪咪!已 ...
有NET,1星期2堂

我上次帶呀仔考幼稚園可惜佢唔爭氣,結果係waiting,上次有考砌玩具砌圖個D,今次考下認水果同圖片,容易好多,今次去覺得多人過上次好多,多左張粉紅紙寫住見的程序,其他野一樣,考完有車仔同餅仔,校舍不太大但算企理乾淨,校長同老師都好nice好有禮貌,今次其實係同契女哩考,其實係突登想來睇多次間學校至真,講真契女今次表現勁好,唉…不過佢呀媽係順水來玩,佢報左接近十間,諗住要讀九龍塘D學校,真係比佢激親想讀呀B表現又麻麻,D唔諗住讀表現又甘good!

見到好多小朋友表現都好好,其實都唔知準則係點,隨緣

In 完,多數無望 阿女單對單的時候,係咁喊,完全無答過老師問的野。

明我k1有沒有學券?

引用:明我k1有沒有學券? +

原帖由 lcyesther 於 14-02-16 發表
明我k1有沒有學券?

請問有冇普通話老師?每週有幾多日有普通話堂?-

唔記得咗幾時會知結果?

回覆:BBBQ 的帖子

21號前