用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 香港資優教育學苑
樓主: katf123
go

香港資優教育學苑  

IloveJJ 發表於 18-4-11 15:02
你好!又有問題想請教。
我仔暫時只完成了screening course,正等待結果,那他是否要在結果合格了後,才可 ...
對, 要等result出了後先可報face to face course.
那些暑假的course多是5月中或尾截止報名, 所以第一批出screening result會趕得切報的, 我上年都係一出screening result就報summer course, 成個暑假上咗4~5個course, 好鬼充實

請問我2月份沒參加開學典禮的話,還能參加資優學苑的課程嗎?因為我把學生編號和密碼KEY IN登入不了。謝謝~

醒目開學勳章 貢獻勳章

Snafkin 發表於 18-4-12 20:34
請問我2月份沒參加開學典禮的話,還能參加資優學苑的課程嗎?因為我把學生編號和密碼KEY IN登入不了。謝謝 ...

yes, the briefing section had limited seats only.

please contact HKAGE directly for any login problem.

恐龍家

回覆樓主

打電話去資院提供小朋友ID card no, 就會提供login and password, password 應該喺ID card no

請問Screening test 第一季出咗result未?等到而家夜晚都未有?

obiwan8888 發表於 18-4-20 18:36
請問Screening test 第一季出咗result未?等到而家夜晚都未有?

放心,資優學苑除提供資優課程外,也會訓練各位的EQ; 他們的行政能力是對大家的考驗。

你幾多點收到㗎?我今日真係等email等到炆憎!話明20號㗎嘛!點解會遲呢?未收到係咪因為唔成功啊?有冇人而家收到email話係唔成功㗎?

obiwan8888 發表於 18-4-20 22:42
你幾多點收到㗎?我今日真係等email等到炆憎!話明20號㗎嘛!點解會遲呢?未收到係咪因為唔成功啊?有冇人 ...
試下直接網上報面授課程, 睇下過唔過到login嗰part, 如得即係ok了

IloveJJ 發表於 18-4-20 22:29
今天看到很多課程都很有趣。請問你去年上的課程,是否全都能出席所有課堂呢?因為我發覺其中一個是7月初的 ...
我上年報課程時都遇到呢個煩惱的, 有某d course會互相conflict搞到最後要取捨, 最終某d class miss咗一堂, 但都ok la~ 報名前要睇定個course要求最少出席幾多堂, 同埋好多course最尾那堂會有總測, 所以一定要到.

回覆 IloveJJ 的帖子

我其實唔會比佢apply D course 係撞時間,即唔會某原因miss一堂,因為浪費納稅人啲錢,另外佢要作出取捨!

回覆 IloveJJ 的帖子

因為佢擔心學少左野,影響自己表現,我個人推測!

我仲未收到email ,但直接入去報課程見到自己有五個代幣,咁係咪即或合格咗!請問你哋pass咗成功的人啊account裏便有多少個代幣?thx

Radiomama 發表於 18-4-20 22:05
放心,資優學苑除提供資優課程外,也會訓練各位的EQ; 他們的行政能力是對大家的考驗。
...
哈哈....不能同意更多!