用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心真的未有人收到信?
樓主: Elau719
go

基督教中心真的未有人收到信?

回覆:基督教中心真的未有人收到信?

其實中心真係一間好學校,上年考PN時所有時間都好準確、亦好快出結果。今年混亂左或者係因為多左油糖分校處理(我估咋)。其實每間學校都想收到好學生,個人認為毋需猜測學校點解會俾分校offer or fair 唔fair 問題,真心鍾意相信學校就是了。但當然,交通照顧亦係一個需要考慮問題。

如果真心想等九龍塘位的家長、或者可以試下留位先、再寫信轉搏下。坦白說,九龍塘位初次對外收生應該唔多,太多PN班一早留位,而同時沒有太多PN家長通知學校退學與否。二月中有家長會正式問會否升學,所以估計確認後近日先發信通知結果。加上日後仲有龍校放榜,或再有機會有位放出未定。不過,個人估計有位都好可能只有pm, 因為PN pm 班大部份都會申請轉am, 除非PN生上下午走晒仲有位淨,所以大家要有心理準備

回覆:基督教中心真的未有人收到信?

Same here...見到派油塘我立刻form都撕咗

引用:Same+here...見到派油塘我立刻form都撕咗 +

原帖由 粉紅豹 於 14-03-01 發表
Same here...見到派油塘我立刻form都撕咗
Same here

引用:Quote:原帖由+粉紅豹+於+14-03-01+發表Same

原帖由 Winnieluvkelvin 於 14-03-02 發表
Same here
請問大家有否比較過九龍塘校及油塘校呢?除了地點不同之外,有何優劣不同呢?

我覺得比油塘校Offer我好不知所謂, 好像衰過waiting ....我如果見油塘校我會apply..唔駛學校轉offer 比我 (我住kln, 你offer 間咁遠比我做什麼
?)..真係激死我..
不如rejected letter in 九龍塘校, 你先offer 佢去油塘校喇..

我打去九龍塘問, 佢話你吾接受油塘offer就會自動放番你係九龍塘waiting.

引用:我打去九龍塘問,+佢話你吾接受油塘offer就

原帖由 ericdozo 於 14-03-03 發表
我打去九龍塘問, 佢話你吾接受油塘offer就會自動放番你係九龍塘waiting.
咁搞笑

我都有 offer , 間學校係新
但d 師資 都應該同 kowloon tong. 一樣, 都考慮緊...
但 真係好遠好遠....點算好