用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 小達人點讀筆&媽媽網點讀筆
樓主: annayu
go

小達人點讀筆&媽媽網點讀筆 [複製鏈接]

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:我最後買左爸媽網團購RMB+428+20運費不過訂

原帖由 jenniferK 於 14-03-20 發表
我最後買左爸媽網團購RMB 428+20運費
不過訂購過程超辛苦,我訂兩支點都想平D
我選爸媽網係因為有FORUM支持 ...
請問响邊度買?可否pm資料俾我?

引用:Quote:原帖由+jenniferK+於+14-03-20+發表

原帖由 wii_2007 於 15-08-27 發表
請問响邊度買?可否pm資料俾我?
香港依家都有得賣,上網好易search到

培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975

醒目開學勳章

回覆:jenniferK 的帖子

簽名被屏蔽

回覆:annayu 的帖子

請問點讀筆小一可用嗎?我正想買點讀筆但唔知邊度有得賣同適唔適合小一英文

引用:用爸媽網的點讀筆可以讀到教育版社的書嗎?

原帖由 cat_tam 於 15-10-27 發表
用爸媽網的點讀筆可以讀到教育版社的書嗎?係咪load data入支筆就得?
有跟書的音檔就轉得到。

培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975

引用:請問點讀筆小一可用嗎?我正想買點讀筆但唔

原帖由 JadenLee 於 15-11-04 發表
請問點讀筆小一可用嗎?我正想買點讀筆但唔知邊度有得賣同適唔適合小一英文

...
要看你用支筆的目的。有些筆是跟出版社,如易讀寶和Rass Language的,書合小朋友用就冇問題,缺點是限死某些書。
如果爸媽網或小達人會多些彈性,跟書和自制點讀書都得。點讀筆好易用,兩歲小朋友都用到。

培理家長group
得閒入黎傾下

回覆:jenniferK 的帖子

好,謝謝

引用:我囝囝整爛左易讀寶支筆2支。 聞說小達人和

原帖由 annayu 於 14-02-02 發表
我囝囝整爛左易讀寶支筆2支。
聞說小達人和媽媽網支筆可支援多隻有聲書,想買來試下。
有jm用過這兩隻牌子 ...
2支我都有, 2支都係內容可擴充,用法又差唔多。爸媽網買左冇耐就爛左,不過佢有3年保養好快就換左支新既比我。。爸媽網果支重少少,音色好似好 DD...同埋資源感覺上多 d

引用:Quote:原帖由+annayu+於+14-02-02+發表我囝

原帖由 kazakaza 於 15-11-18 發表
2支我都有, 2支都係內容可擴充,用法又差唔多。爸媽網買左冇耐就爛左,不過佢有3年保養好快就換左支新既比 ...
我個即係爸媽筆,請問你知唔知點樣自製點讀呀?謝謝

回覆 babypig2017 的帖子

http://blog.xuite.net/cannyhuang ... E%E8%AE%80%E6%9B%B8
你跟個blog 整呀.. 仲要安裝爸媽網個電腦程式先得

‹ 上一主題|下一主題