用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 小達人點讀筆&媽媽網點讀筆
go

小達人點讀筆&媽媽網點讀筆 [複製鏈接]

我囝囝整爛左易讀寶支筆2支。
聞說小達人和媽媽網支筆可支援多隻有聲書,想買來試下。
有jm用過這兩隻牌子嗎?
有咩分別?可share一下?
Thanks

20    0    0    0

賣家說媽媽網是新的,小達人是上一代.佢話好多人買了小達人,都加錢去換媽媽網.我今天剛收到媽媽網,試後覺得效果幾好.

你阿囡幾大﹖我阿囡2歲3個月大,比佢用,都驚佢好容易整爛支筆.

賣家說媽媽網是新的,小達人是上一代.佢話好多人買了小達人,都加錢去換媽媽網.我今天剛收到媽媽網,試後覺得效果幾好.

你阿囡幾大﹖我阿囡2歲3個月大,比佢用,都驚佢好容易整爛支筆.

引用:賣家說媽媽網是新的,小達人是上一代.佢話

原帖由 choikiuma 於 14-02-17 發表
賣家說媽媽網是新的,小達人是上一代.佢話好多人買了小達人,都加錢去換媽媽網.我今天剛收到媽媽網,試後 ...
謝謝覆我呀!
囝囝26個月呀!
我估,⋯男仔整爛係一定會發生的。吾通吾比佢自己玩支筆咩?女仔可能好dd.
介意我問下:你買左咩教材比小朋友用呀?
Thanks

原來你小朋友同我阿囡差唔多大,我一直都唔買點讀筆就係佢驚整爛,但我一直觀察阿囡,覺得佢已經冇咗以前個啲揭書粗暴行為,開始識得細細力,我好快就會比佢用,但會係我陪同下用,待我觀察,若佢對支筆冇粗暴行為,就會比工人陪佢用.我打算用啲bubbles膠包住支筆,冇咁容易整爛.

我買咗Oxford Reading Tree (stage 1-2), 會再買ORT (3-5)

支筆說明書建議三歲以下小童要由大人陪同使用

引用:支筆說明書建議三歲以下小童要由大人陪同使

原帖由 choikiuma 於 14-02-18 發表
支筆說明書建議三歲以下小童要由大人陪同使用
唔,⋯ 我個人傾向,在安全情況下,讓小朋友自由探索學習。

不過,每個家長取向不同。  

Thanks

回覆 choikiuma 的帖子

想請教下點讀筆安裝麻煩嗎?因為我的電腦知識很差。

引用:賣家說媽媽網是新的,小達人是上一代.佢話

原帖由 choikiuma 於 14-02-17 發表
賣家說媽媽網是新的,小達人是上一代.佢話好多人買了小達人,都加錢去換媽媽網.我今天剛收到媽媽網,試後 ...
阿女22個月大,對支筆好斯文,冇亂按掣,不過佢唔係好識用,以為要點著唔郁才有聲,其實點一下就可以放手。用點讀筆時我會坐在旁邊,俾阿女自己點,不過因為佢揭書會幾頁一齊揭,所以好快點完一本二十頁的書。關電時,佢仲好鍾意跟住支筆用普通話講“再見”。

回覆:小達人點讀筆&媽媽網點讀筆

我問過都是叫人買小達人 , 因為平d

其實有冇分別

我最後買左爸媽網團購RMB 428+20運費
不過訂購過程超辛苦,我訂兩支點都想平D
我選爸媽網係因為有FORUM支持,有咩都問到人。
呢兩日收貨,遲D再UPDATE
培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975

回覆 jenniferK 的帖子

請問可以轉讓一支點讀筆嗎?THX!

回覆 cat28b 的帖子

唔好意思,我訂兩支係比三個小朋友SHARE用,暫不轉售。我PM了你我的另一訂書的買家,我有朋友唔JOIN團購同佢買,做唔團購咁平,不過如訂爸媽筆,佢都有靚仔價。
而我只同佢訂書
培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975

醒目開學勳章

回覆:jenniferK 的帖子

簽名被屏蔽

回覆:cat_tam 的帖子

係同類型,舊版是共用,可以睇下我另一點讀筆post

培理家長group
得閒入黎傾下

引用:我最後買左爸媽網團購RMB+428+20運費不過訂

原帖由 jenniferK 於 14-03-20 發表
我最後買左爸媽網團購RMB 428+20運費
不過訂購過程超辛苦,我訂兩支點都想平D
我選爸媽網係因為有FORUM支持 ...
請問那裡有團購

引用:原來你小朋友同我阿囡差唔多大,我一直都唔

回覆 Jason1110 的帖子

易讀寶不可以點ORT
培理家長group
得閒入黎傾下

回覆 Jason1110 的帖子

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2772663&extra=page%3D1
仲有其他JM問,我一次答,順便SHARE比其他
培理家長group
得閒入黎傾下

請教~我支小達人買到番黎讀唔到迪士尼美語、只讀到牛津樹,問番賣家話要每本書上貼一張貼子先讀到美語,我安裝了光碟又連接了電腦與小達人,但都唔太明白怎樣攪

可以教教我嘛
‹ 上一主題|下一主題