用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 文憑試重考生升呢奇低
樓主: elbar
go

文憑試重考生升呢奇低

我真系越睇越驚
我仔是理科男生, 對估估下的答案恨透了,佢死硬!

mummom 發表於 14-2-6 16:05
我真系越睇越驚
我仔是理科男生, 對估估下的答案恨透了,佢死硬!  ...
個個都是估估下, 估下估下就慣, 如果掌握了這種估別人心中所想的技巧, 出來社會工作也可以估到老細想點, 一生受用無窮

引用:Quote:mummom+發表於+14-2-6+16:05+我真系

原帖由 小彬彬 於 14-02-06 發表
個個都是估估下, 估下估下就慣, 如果掌握了這種估別人心中所想的技巧, 出來社會工作也可以估到老細想點, 一 ...
可以做局長及特區區長

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 14-2-6 16:48
可以做局長及特區區長
如果加多幾分誠意, 做國家主席都唔難

回覆:文憑試重考生升呢奇低

咁國家主席又好難, 人地要世襲有關係

簽名被屏蔽

杰杰媽媽 發表於 14-2-6 17:31
咁國家主席又好難, 人地要世襲有關係
喺,要隔代欽點,冇咁易!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:Quote:ANChan59+發表於+14-2-6+16:48+可以

原帖由 小彬彬 於 14-02-06 發表
如果加多幾分誠意, 做國家主席都唔難
楊居士

引用:Quote:dolala+發表於+14-2-3+20:34+有云:

原帖由 ChiChiPaPa 於 14-02-03 發表
不單要看每個題目,最重要是整體是否有效分辨學生能力。『作者已死』,那我們讀者是否也死了?否則不認為考 ...
作者話自己求其寫,唔通文學科全部都係老作求其寫?唔應該扮專家話人外行,有口話官無口話自己。要針對我寧願針對大學為什麼不能靈活變通,對高考重考生如是,對中文科失手考生如是。