用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Zenith真係咁差?
樓主: darichie
go

Zenith真係咁差? [複製鏈接]

回覆 LIEBESTRAUME 的帖子

我so far in左四間,係得呢間個老師會一開始同小朋友打招呼同佢混熟先開始問問題。我仲好記得個MISS叫咩名....hahaha...

同意!老師好好!我join左沙田英藝pn fb, 個個用家都讚,而家好放心比小朋友讀!

引用:回覆+LIEBESTRAUME+的帖子 同意!老師好好

原帖由 Gus123 於 14-01-20 發表

同意!老師好好!我join左沙田英藝pn fb, 個個用家都讚,而家好放心比小朋友讀 ...
我都想join呀! 請問點加入呢?

fb search 沙田英藝2013-2014 pn同學交流

回覆 rgalc 的帖子

請問除左雜費仲有無其他收費? 茶點包唔包?

回覆 323 的帖子

學費已包茶點!

回覆:elmolly 的帖子

請問插N定k班?

引用:剛報名插班,+請問一班有幾多人? +

原帖由 elmolly 於 14-01-19 發表
剛報名插班, 請問一班有幾多人?
請問插n定k班?

回覆 karenyeung0616 的帖子

插pn

My daughter learnt a lot in Zenith. She also love to go to school.  But the fee of the books are really expensive and I don't think they really need that many books.  And it is strange that my daughter learnt a lot of Cantoness from the International stream class.  I believed that she learnt it from the teacher assistant and the classmates!

My daughter learnt a lot in Zenith and she loves go to school. She always sing songs which learnt from the school. The english teacher is a young man but he is energetic, nice and patient. However the books fee are really expensive. I don't think that they really need that many books. I also feel very strange that my daughter learnt a lot of Cantoness from the international stream class.  I believed that she learnt it from the teacher assistant and the classmates.

我早一兩個月都有去 IN 佢地沙田分校 PN,
面試當日老師即場就話我小朋友表現都 OK, 可以入讀.
問我即交 $660 留位費有冇問題, 我囡當時一直未有其他 offer 我當然話OK 無問題啦, 轉頭佢話要check check admin 果邊, 轉頭再同我講話要等一個星期再電話通知收唔收.

之後聽鄰居講佢地playgroup 幾好, 但 PN 就貴同埋口啤只屬一般,
所以最後佢地打黎話有 offer 我地都無要到.

moonterry 發表於 14-3-4 17:13
我早一兩個月都有去 IN 佢地沙田分校 PN,
面試當日老師即場就話我小朋友表現都 OK, 可以入讀.
問我即交 $ ...
聽鄰居講? 鄰居是用家嗎? 這裏有很多的真正用家. 如果只聽不是用家的鄰居講講而放棄, 真有點可惜.
最主要是是否合適自己小孩. 在另一帖有用家說很好, 我也覺得英藝應該是好學校, 只是這次的收費問題安排太差了.

chengv 發表於 14-3-4 17:31
聽鄰居講? 鄰居是用家嗎? 這裏有很多的真正用家. 如果只聽不是用家的鄰居講講而放棄, 真有點可惜.
最主要是 ...

放鬆點, 我只係陳述我的個人經歷, 沒有說英藝好或不好.
可以補充以下 2 點:
1. 鄰居並不是用家, 我亦忘了她的小孩正就讀哪一家.
2. 我個朋友的囡囡正在沙田英藝讀 PN, 聽她講囡囡好鍾意返學, 但今年9月會轉第二間升K1, 據聞原因係覺得學費貴.

我係沙田英藝用家, 問心學校行政亂, 返學成個月老師都唔打個電話黎, 最近有同學中左H1N1學校處理得唔太滿意, 貴就唔洗講. 不過我個女係超細B, 佢返得好開心, 應該起碼無比人瘧待, 如果PN讀一年我覺得都OK既

回覆:Zenith真係咁差

雖然我個係細B, 收到天水圍offer, 不過都冇諗住去讀! 唔係因為學費貴, 而係參觀playgroup之後, 覺得D 外籍先生太 hea! Interview個日成班外籍先生只係左右企定定列隊, 都冇向其他家長沟通或介紹自己/學校.

maemae1111 發表於 14-3-4 20:40
雖然我個係細B, 收到天水圍offer, 不過都冇諗住去讀! 唔係因為學費貴, 而係參觀playgroup之後, 覺得D 外籍 ...
那九龍塘那邊好像好一點. 我小孩面試那天是外籍它師給她氣球的. 等的時候則有外籍老師叫她跳舞.

回覆:Zenith真係咁差

我係沙田pn用家,我update下等大家多d資料!我都同意學校有唔完善的地方如行政等,但so far 對我真正影響唔太大,所以我都可接受到!

仔仔都鍾意返學,成日都話要返學,至於老師我係滿意的,我問仔仔返學開唔開心,佢識答我開心!

希望對大家有用啦!

回覆 Greenhouse009 的帖子

想請問小朋友學到野嗎?會唔會因為教深一年而追唔上?因我上緊沙田playgroup, 老師都很好!

回覆:Gus123 的帖子

學到野,比我預期中好,有時無無啦啦講我無教佢的野!我都好surprise
佢地學習气紛係輕鬆的,我feel 唔到好谷,話晒佢地都仲係好細的小朋友!

‹ 上一主題|下一主題