用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 delete
go

delete  

(主題今早有重覆)

收到協恩 Heep Yunn 通知 2nd In

剛收到。

回覆:收到協恩通知 2nd In

請問是電話定信件呢?

回覆:chumamma 的帖子

幾時要in?

chumamma  未知, 因為未收到信, 我無問。  發表於 14-1-16 15:41

水晶媽咪 發表於 14-1-16 15:14
請問是電話定信件呢?

是電話通知先,

信件可能要明天後天才收到。

回覆:chumamma 的帖子

恭喜喔!

chumamma  幾佰人second in 再選90人, 我不敢期望, 只是想囡囡吸取面試經驗。  發表於 14-1-16 15:44

chumamma的意思是有3rd round interview嗎?

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌

唔知失敗的話會否有通知呢?有就好啦,等我早D死咗條心唔使心掛掛

通知2nd in都要長達2個月(15 Jan - 15 Mar), 唔知係咪順序由1st in高分嗰d見先, 一路見一路收生呢?

想請問你是否已遞交了第二次呈分的成績表?

chumamma  我至今仍未遞交六年級上學期成績表。我打算到時直接交給學校。  發表於 14-1-16 20:00

回覆:收到協恩 Heep Yunn 通知 2nd In

我都收到電話通知,唔知幾時in,等收信再講。

恭喜! 恭喜!

回覆:ricky316 的帖子

請問你地有得interview的一批是成績強的或是運動叻的?

ricky316 發表於 14-1-16 19:45
我都收到電話通知,唔知幾時in,等收信再講。
請問是幾多點收到電話通知?同埋你第l次in時在上午定下午?Thx

回覆:e12340 的帖子

今天下午三點幾收電話,當日十點幾面試。我女兒屬學業型。

以為要留意信箱, 而家連電話一響都要留意埋. 直頭去邊都要拎埋啦!  

回覆 ricky316 的帖子

我女1in也是上午十時倒!Thx!

回覆:goodboy1 的帖子

你可能錯了,直資可參考教育局提供的成績次第,報考學生嘅學業水平便可知一二。以下是輯錄有關資料解說。

據 教 育 統 籌 局 學 位 分 配 組 的 同 事 回 覆 , 『 申 請 學 生 成 績 次 第 名 單 』 的 意 思 是 , 中 學 會 將 所 有 申 請 該 校 「 自 行 分 配 學 位 」 的 小 六 學 生 名 單 交 予 教 統 局 , 假 設 有 100 名 小 六 學 生 申 請 , 教 統 局 便 會 透 過 一 調 整 機 制 來 衡 量 及 調 整 該 100 名 申 請 者 的 校 內 成 績 , 以 便 得 出 標 準 化 的 績 分 可 作 互 相 比 較 ( 因 每 間 小 學 的 學 業 水 平 會 有 差 距 ) , 然 後 將 該 100 名 學 生 經 調 整 後 的 積 分 按 高 低 排 列 名 次 , 成 為 『 申 請 學 生 成 績 次 第 名 單 』 交 予 校 方 參 考 。   而 這 名 次 是 根 據 申 請 學 生 之 小 五 下 學 期 及 小 六 上 學 期 的 兩 次 報 分 再 經 調 整 後 得 出 , 不 會 跟 小 四 成 績 有 關 的 。

回覆:收到協恩 Heep Yunn 通知 2nd In

上年家長話係分批通知。

回覆 e12340 的帖子

請問囡囡自己有否拎回1st in後的label?

e12340  係呀!佢話每人都派返label!  發表於 14-1-17 07:09