用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 鄭榮之,郭得勝
go

鄭榮之,郭得勝

鄭榮之,郭得勝Band 2頭 是否有機會

回覆 wimmie 的帖子

B2頭入B1英中當然難(除非有強項或英文叻), 若果是普通水平的小學就更難, 若想博B1英中, 可試林漢光因為這間是去年有位剩的B1英中.

longfung 發表於 14-1-14 22:59

B2頭入B1英中當然難(除非有強項或英文叻), 若果是普通水平的小學就更難, 若想博B1英中 ...

請問係邊到可以睇有冇剩餘學位架?

引用:回覆+wimmie+的帖子 B2頭入B1英中當然難(

原帖由 longfung 於 14-01-14 發表

B2頭入B1英中當然難(除非有強項或英文叻), 若果是普通水平的小學就更難, 若想博B1英中 ...
吾好介意,林漢光是4間1C最好最多人㨂,本人覺得2a學生真係比較渺茫,反而鄭榮之重有d機會。

longfung  但去年林漢光是最多位剩的B1, 因為識B1生第4, 7志願及有肯定B2生都抽入, 證明有位剩!  發表於 14-1-20 21:26

引用:鄭榮之,郭得勝Band+2頭+是否有機會

原帖由 wimmie 於 14-01-14 發表
鄭榮之,郭得勝Band 2頭 是否有機會
我仔上年沙主2a,自行都選郭,操行A,有校際朗誦獎,都重in得幾有信心,都失敗左

tracy668899 發表於 14-1-15 19:13
我仔上年沙主2a,自行都選郭,操行A,有校際朗誦獎,都重in得幾有信心,都失敗左

...

請問你大抽獎點排? 有冇張郭得勝放第一呀?

引用:Quote:tracy668899+發表於+14-1-15+19:13+

原帖由 ddkaka 於 14-01-15 發表
請問你大抽獎點排? 有冇張郭得勝放第一呀?
無呀,第三次呈分確實係2a,我都係穩陣d將胡忠放第一。其實胡忠都心儀,如果博郭第一,萬一吾得放胡做第二一定冇機會,最後都係決定穩陣d。我自行1係郭得勝,2係胡忠。最後入左胡忠!好在而家阿仔讀得好開心,而且今次考試考得吾錯Tim

自行應冇機會。
大抽獎如 no.靚的話都有些微機會好彩抽入。
不過博唔博得過就睇各人取捨喇。

引用:自行應冇機會。大抽獎如+no.靚的話都有些微

原帖由 eduedu331 於 14-01-18 發表
自行應冇機會。
大抽獎如 no.靚的話都有些微機會好彩抽入。
不過博唔博得過就睇各人取捨喇。 ...
講得好啱,所以博吾博真係諗清楚