用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 福小行政超亂
go

福小行政超亂 [複製鏈接]

醒目開學勳章

呢間學校完全行政好差,之前已面試一次,但無第二次面試,早前收到信今早面試,一心以為第二次面試,因信內容乜都無寫,只係話面試,點知黎到,又要交$50面試费,原來係話我re-apply,  所以當作第一次面試,在第一次面試後,我從來都無再申請面試,原來有好家長都係黎到先知咁情形,完全係無奈接受,無奈又要多給$50, 因已經到了禮堂,難道走嗎,自問在生氣中,因老公堅持要見,我也無奈接受!

0    0    0    0

引用:呢間學校完全行政好差,之前已面試一次,但

原帖由 Cindyjasper 於 14-01-11 發表
呢間學校完全行政好差,之前已面試一次,但無第二次面試,早前收到信今早面試,一心以為第二次面試,因信內 ...
我都係呀, 以為係second in

回覆:jane0809 的帖子

好似話今日都有好幾輪呀, 又幾百人爭嗰少少學額

醒目開學勳章

引用:好似話今日都有好幾輪呀,+又幾百人爭嗰少

原帖由 jane0809 於 14-01-11 發表
好似話今日都有好幾輪呀, 又幾百人爭嗰少少學額
咪係囉,如我一早知道係咁嘅情形,我心甘命抵,但黎到先知係由第一次面試玩過,又要俾$50行政費,我完全覺得係坤我,但一早樸到黎,唔通唔in 咩,老公又話in,  之前都有聽過佢哋行政好亂,但今日係親身經歷囉

回覆:Cindyjasper 的帖子

我都估佢唔到。
我見一個時段大概40人。都唔知有幾多個時段?!

回覆:福小行政超亂

咁佢應該封信寫明要收50嘛

醒目開學勳章

引用:我都估佢唔到。 我見一個時段大概40人。都

原帖由 maowee 於 14-01-11 發表
我都估佢唔到。
我見一個時段大概40人。都唔知有幾多個時段?!
而且佢講明得好少位,既然係咁點解唔係2nd in  waiting 果d收埋果d少量位呢?點解又要攪過一個由第一次開始嘅面試呢?唔通為收取多些行政費? 1月25日2nd in,  跟住再有信話收唔收,但其實佢真正喺呢次interview收嘅人有幾多無人知,佢只係話有少量位,無講確實數目,佢哋真係好取巧,本來好鐘意呢間學校,但今次佢係令人好失望

我今早都有去見, 之前個書記都話左當重新申請 要交費的,  當重新黎過, 我以為立即 second in , 原來由校長親自見考生, 校長自己選學生

回覆:福小行政超亂

佢往年都係,每次重新in的。現在小兒讀小一,日常行政無問題。學校重有smart student id, 有無返學,遲到,一夠鐘就知,無返學也可自動取消飯餐。一般通告也上了eclass. 每個人去in都係希望買個機會,個個都希望自己幾會大些,心情完全明的。舊年去in哥陣碰上朋友個仔,竟是第五次in,毅力可加!

Jane1983  5次,有志者,事竟成!  發表於 14-1-11 16:09

回覆:Cindyjasper 的帖子

我都覺得被騙,信上明明寫要家長陪同,面談一小時。一心以為見校長。後來去到竟然又玩分組interview.又叫我仔入去畫畫,玩問答。

有幾多個位呢 ?

我仔仔話校長讚佢最高分 , 唔知得唔得 ???

咁又真係有被騙的感覺。

回覆:k1723 的帖子

重有,如果要再收費為何不在信上說明。究竟佢相點?就算今天ok.都未得wor. 又要25號再in多次。到時又有成百人second in. 佢想點呀?放過我啦!

乜校長有出現過咩?

我都覺得好煩,  要 second in, 我仔仔話, 校長課室內一個一個見, 用普通話和考生 interview

我問仔仔點知佢係校長, 佢自稱是校長, 我問仔仔, 佢有眼鏡 ?  肥or 廋?  仔仔話佢肥, 有眼鏡,  全中

回覆:owennam 的帖子

really?

我仔冇提過

如果係真,校長又幾有誠意喎
‹ 上一主題|下一主題