用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 有冇人試過呢間 Brain Quotient and Neurofeedback Tech ...
go

有冇人試過呢間 Brain Quotient and Neurofeedback Technology Cente [複製鏈接]

有冇人試過呢間 Brain Quotient and Neurofeedback Technology Cente 想知佢得唔得? 唔該晒!
   1    0    1    0

小心那些所謂外國腦專家

回覆 Mangobma 的帖子

何出此言?

我大女做了BQ report, 現正做第一期training也有見她也有改善。

回覆:有冇人試過呢間 Brain Quotient and Neurofeedback Technology Cente

可否分享

回覆 splash 的帖子

我都想知!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆:有冇人試過呢間 Brain Quotient and Neurofeedback Technology Cente

我見到gmarket,淘寶有得買部腦波儀!

我仔做左BQ report, consultant認爲吾需要做training.
建議我自己調教阿仔就可以。
無hard sell

引用:我仔做左BQ+report,+consultant認爲吾需要

原帖由 GTTWong 於 14-07-08 發表
我仔做左BQ report, consultant認爲吾需要做training.
建議我自己調教阿仔就可以。
無hard sell
請問自己點train?

我仔做緊第三期, 有明顯改善(訓覺好左好多, 講野叻左, 開朗左, 反應快左好多), 建議聽左講座了解左原理先。

引用:我大女做了BQ+report,+現正做第一期trainin

原帖由 francisca 於 14-01-27 發表
我大女做了BQ report, 現正做第一期training也有見她也有改善。
請問小朋友有甚麼問題?訓練乜呀?

我仔女都做咗,睇report都傾咗5個鐘。建議做專注力training, 但我地無join, 唔覺hard sell

等我分享小小吖:
我未接觸過佢地, 偶然機會佢地去呀女學校做介紹, 詳細講解左內容, 佢地首先係會同小朋友 做腦測試先, 會帶一個野係小朋友個頭然後用電腦分析腦內情況, 原來有D 小朋友因為左右腦個速度唔同,所以有D 小朋友會諗到快過講出黎, 腦入便有多個區域,佢地做完分析後會同你講番邊一個區域較差, 例如記憶力等等, 先再決定需唔需要接受治療!

我自己聽完後,心大心細, 畢竟要幾千蚊做測試, 已經因為呀女既專注力不足試過好多所謂唔同既評估, 治療,天然藥物,好擔心又係做完測驗後, 聽專家講埋D 我都識背既理論同做法~

想問下做過既媽咪你地覺得有冇用呀?

回覆 ononloklok 的帖子

專家講埋D 我都識背既理論同做法!!! hahaha!  講得好...宜家好多人都無咩良知. 專呃D愛子心切既我地.  

幾千蚊做一次確實好貴喎

回覆 evaken 的帖子

你好,你話仔女都做左test, 但咩原因最後不做training?係咪仔女已有明顯改善?

我兒子都係剛做完test, 都建議做專注力訓練,我都考慮梗。

francisca 發表於 14-1-27 14:28
hi 可否說說training 做d咩?貴唔貴?thx
‹ 上一主題|下一主題