用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價vs培道,大家會點揀?
go

創價vs培道,大家會點揀? [複製鏈接]

創價口碑一絶,但培道有升小學保證,大家點睇?謝謝分享。

1    0    0    0

回覆:ipadress 的帖子

...咁請問34算不算好校網呢?我係新手呀媽😁

MushroomLi 發表於 14-1-7 13:27
...咁請問34算不算好校網呢?我係新手呀媽😁
相當好, 十五間小學裡有七間優質學校, 農官、馬官、陳瑞祺喇沙、協恩、獻主會、獻主會聖馬、聖羅撒學校都係熱門校, 如果係天主教女仔就發上加發, 因協恩和聖羅撒是女校, 兩間獻主會和聖羅撒又有20分自行。

回覆:lauwingtai 的帖子

Thank you for your help ar.但點解我剛上綱睇,見到34網得七,八間小學嘅,農官和獻主會喺36網嗰度喎?

lauwingtai  post 了link 給你, 在下面  發表於 14-1-7 14:56

MushroomLi 發表於 14-1-7 14:40
Thank you for your help ar.但點解我剛上綱睇,見到34網得七,八間小學嘅,農官和獻主會喺36網嗰度喎?:que ...
http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/school-lists/2014dpnet-34.pdf

出年何壽南會搬入34網, 名校又多一間, 你發達了。

Oh..thannnnnk you.真係多好多喎。

遲d16間小學有8間優質, 「唔中」仲難過「中」, 超靚網。

嘩!你講D名十個有七個我都唔識!真係要下D苦功先得,近日都係睇D什麼小學排名榜去估計好壞,見培道排45,都ok啦,我不想谷死,又保證升小,仲可以參加大抽獎,好吸引,所以一心去創價的心動搖了😁先謝謝幫忙

回覆:創價vs培道,大家會點揀?

我都想知邊間會較好呢!

MushroomLi 發表於 14-1-7 15:09
嘩!你講D名十個有七個我都唔識!真係要下D苦功先得,近日都係睇D什麼小學排名榜去估計好壞,見培道排45, ...
協恩、聖羅撒和何壽南都係一線頭, 其餘5間都係一線中堅份子, 定啦你!

Haha...thank you very much,定哂!對我呢個不求十項全能,但求健康快樂嘅家長來說,已安心了

引用:Haha...thank+you+very+much,定哂!對我呢

原帖由 MushroomLi 於 14-01-07 發表
Haha...thank you very much,定哂!對我呢個不求十項全能,但求健康快樂嘅家長來說,已安心了:funny ...
咁你會簡?

回覆:Soyi67 的帖子

如無意外(即例如培正收咗...都幾難!)我會去培道,好不捨得創價,不過聽說培道都係happy school 同注重德育,又不想三年後好大壓力,唔知時運高定低嘛,有個中規中矩籌碼喺袋,進可攻,退可守,安心好多。....你呢?

引用:如無意外(即例如培正收咗...都幾難!)我

如無意外(即例如培正收咗...都幾難!)我會去培道,好不捨得創價,不過聽說培道都係happy school 同注重德 ...
我簡培道呀!因為創價rejecked

引用:如無意外(即例如培正收咗...都幾難!)我

如無意外(即例如培正收咗...都幾難!)我會去培道,好不捨得創價,不過聽說培道都係happy school 同注重德 ...
係呢!你住邊?要搭校車嗎?

回覆:Soyi67 的帖子

我住何文田忠孝街,算近不過都要校車,你am定pm offer呢?

‹ 上一主題|下一主題