用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 而家有冇好的私校或直資收緊生?
go

而家有冇好的私校或直資收緊生?

醒目開學勳章

直資全軍覆末,又冇BACKUP,唔知而家除了等外還有冇學校收緊生?THX。

醒目開學勳章 王國長老

http://www.edu-kingdom.com/forum ... ;page=1#pid37892379

每年十二月一月都係退學高峰期(直資),你可以打去問有冇位。

醒目開學勳章 王國長老

引用:每年十二月一月都係退學高峰期(直資),你可

原帖由 Trilextea 於 14-01-07 發表
每年十二月一月都係退學高峰期(直資),你可以打去問有冇位。
點解12月1月係高鋒期我認知係5月因為要落大訂

醒目開學勳章

請問有邊間打電話去話仲有位可以申請?Thx.

啓基, 啓思全年接受申請; 另外九龍塘小學可於2014年6月13日再瀏覽學校網頁

我個仔個間直資學校每年十二月一月總有兩三個退學,去外國升學,轉本地學校都有,三至六年班都有。

醒目開學勳章 王國長老

係咪你果間富貴D, 我仔+女讀左直資8年, 全校每年都係走十幾個, 已經包括各樣原因
而且樓主問緊小一, 同插高小情況唔同呀