用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York K1 Offer
樓主: 2012baby
go

York K1 Offer [複製鏈接]

回覆:York K1 Offer

囡囡依家喺York 讀緊N

回覆:leehoyin79 的帖子

請問你覺得間學校好唔好?

囡囡進度好好,不論中英文都學左好多野,識認幾個中文字,成日唱英文歌,好鍾意返學!

shykan 發表於 14-1-12 14:59
國際班大把人爭住讀...點解要咁早派呢?strange ... 唔明....
同意,完全唔明佢地用咩嘢去做judgement,in/入PN都係為左入國際班,in到PN但最後反而係要比一年$佢去評估小朋友英文程度入唔入到國際班?咁對入左PN既小朋友咪反而唔公平囉。作為家長,將心比己,我都會覺得有小朋友可以有K1 offer而開心,特別係細B,我自己果個都係。我只係認為學校既做法評核方法、安排覺得好唔logic姐。

引用:Quote:shykan+發表於+14-1-12+14:59+國際班

原帖由 lamcat327 於 14-01-13 發表
同意,完全唔明佢地用咩嘢去做judgement,in/入PN都係為左入國際班,in到PN但最後反而係要比一年$佢去評估 ...
又係噃

引用:Quote:shykan+發表於+14-1-12+14:59+國際班

原帖由 lamcat327 於 14-01-13 發表
同意,完全唔明佢地用咩嘢去做judgement,in/入PN都係為左入國際班,in到PN但最後反而係要比一年$佢去評估 ...
利申:囡囡會升國際班。
你講得無錯!我都覺得好唔logic!作為用家,囡囡正讀pn,當日聽到唔係個個可以升國際班,都有啲唔明,眼見有人無pn offer反而攞定個國際k位!不過聽完班主任講,當你用適唔適合嘅角度去睇,就會明白,主流班國際班都有叻人。

其實依家pn升k1分班,老師係睇同學仔適唔適合,而唔係睇小朋友叻唔叻。我地問過班主任,班主任都同我地講,國際班有net做班主任,小朋友會多啲時間處於free啲興奮啲狀態,如果個小朋友要坐定定先學到野,主流班會較適合。利申:囡囡下年升國際班

我囡囡都唔係最叻嗰d,老師舉左個實例,班裏面已有同學可以英語全句子同老師對答,囡囡只係答英文單字,不過班主任睇得好全面,包括睇埋自理、反應,睇下適唔適合國際班。

‹ 上一主題|下一主題