用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York K1 Offer
樓主: 2012baby
go

York K1 Offer [複製鏈接]

回覆 TeriAnla 的帖子

原來係咁,明白哂,thanks

回覆 juri 的帖子

No such word

回覆 noviasobb 的帖子

我見其他家長收2015的國際k offer,我收pn offer,打過去問老師話要睇番上堂表演來決定k入國際定係local,所以咪覺得收到國際k比較好,到時又唔駛擔心入唔到國際班。。。

引用:其實封信入面係寫"an+unconditional+offer+

原帖由 juri 於 14-01-12 發表
其實封信入面係寫"an unconditional offer for xxx to join our kindergarten (k1) international class (i ...
以我所知york k1是分蒙特梳利班(中英文班)及國際班(英普班)

引用:我真係唔明白,其實有pn+offer好定係k+offe

原帖由 Beazel 於 14-01-11 發表
我真係唔明白,其實有pn offer好定係k offer好,照咁睇係咪k offer好d,只要15年去讀k就得,咪慳番pn錢?仲 ...
冇N 比K的應該是蒙特梳利主流班,並非國際班

引用:Quote:原帖由+juri+於+14-01-12+發表其實封

原帖由 in-mama 於 14-01-12 發表
以我所知york k1是分蒙特梳利班(中英文班)及國際班(英普班)
中文信係"為xxx 提供幼稚園部的國際幼兒班(k1) (non local) multiple intelligence Montessori section 上午學位"

引用:Quote:原帖由+in-mama+於+14-01-12+發表以

中文信係"為xxx 提供幼稚園部的國際幼兒班(k1) (non local) multiple intelligence Montessori section 上 ...
我之前打去問過是否直升K1的問題,他們說如果蒙特梳利(Montessori) 國際主流班是的,但如家長想選擇升國際班便要視乎申請人數及老師評估小朋友能力再篩選, 咁聽落去好似話國際班難入D及需要評估小朋友能力才收,咁唔知會唔會就咁派定K1國際班位呢!好似不是太合邏輯!不過打去學校再求正便清楚了

引用:Quote:原帖由+in-mama+於+14-01-12+發表以

中文信係"為xxx 提供幼稚園部的國際幼兒班(k1) (non local) multiple intelligence Montessori section 上 ...
但睇個班名都好混淆

引用:Quote:原帖由+juri+於+14-01-12+發表中文信

原帖由 in-mama 於 14-01-12 發表
我之前打去問過是否直升K1的問題,他們說如果蒙特梳利(Montessori) 國際主流班是的,但如家長想選擇升國際 ...
我都覺得無理由咁着數。不過前幾版有家長嘅小朋友讀緊pn,都係升上呢隻Non-local multiple intelligence Montessori section , 問過老師話即係國際班。
可惜係星期六收到信,無得直接打去問,所以大家都响度估估吓。

其實如果國際班同主流班課程一樣的話,我小朋友比較坐唔定,甘主流班係咪會好d?感覺上net teachers會free d! 而且考直資同私小大部分都以廣東話為主!

引用:回覆+noviasobb+的帖子 我見其他家長收201

原帖由 Beazel 於 14-01-12 發表
回覆 noviasobb 的帖子

我見其他家長收2015的國際k offer,我收pn offer,打過去問老師話要睇番上堂表演來 ...
我的意思是,見到jm有個post, 有2015k1 offer的是non local 蒙特梳利班即是主流,不是國際班。non local這個字令人誤以為收國際班,其實不是。

回覆:noviasobb 的帖子

我見到有post 話收2015 國際K offer 所以想問下,因如收國際K真係好好

回覆:noviasobb 的帖子

起post #3 是收到國際am, 比我地PN 咪仲開心,入了pn又要再爭國際K

回覆:York K1 Offer

其實係咪york根本就唔會reject人一定有offer? 只係表現好的offer pn、冇咁好的offer k主流班?
offer k的原因係想留住啲報名者?因為k本身真係多好多選擇,如果唔比k 主流班 offer出年啲人未必會報。

引用:Quote:原帖由+in-mama+於+14-01-12+發表我

我都覺得無理由咁着數。不過前幾版有家長嘅小朋友讀緊pn,都係升上呢隻Non-local multiple intelligence Mo ...
係呀?咁又唔錯喎

引用:起post+#3+是收到國際am,+比我地PN+咪仲開

原帖由 Beazel 於 14-01-12 發表
起post #3 是收到國際am, 比我地PN 咪仲開心,入了pn又要再爭國際K
如果真係有國際K就真係勁開心,又唔使讀N,不過件事就唔係幾logical

是否報PN但有K1Offer都是K1的主流班?

回覆:nasu 的帖子

My letter's wordings were: "...an unconditional offer for xxx to join our Kindergarten (K1) International Class (i.e. (Non-Local Multiple Intelligence Montessori Section - PM Session)..."
即係大家所講的國際K嗎?

引用:收到了,+但如果要個k1位,一定要上佢哋的$

‹ 上一主題|下一主題