用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教 York PN用家: 2 hours AM Vs.3 hours PM
go

請教 York PN用家: 2 hours AM Vs.3 hours PM

課程內容有什麼分別?打電話問職員說少一些 music and artwork. 只是這樣嗎?
另想問如果PN是 p.m.class, K3 容易轉去 a.m.class嗎?

回覆:MCCMCM 的帖子

囝囝讀緊下午3小時 PN. 大部份同學都係入番AM國際班,除了小部份選PM. 我係其中揀K1 PM國際.

引用:囝囝讀緊下午3小時+PN.+大部份同學都係入番

原帖由 TeriAnla 於 14-01-06 發表
囝囝讀緊下午3小時 PN. 大部份同學都係入番AM國際班,除了小部份選PM. 我係其中揀K1 PM國際.

...
Thanks for your info. 請問知唔知a.m. 2 hours同3 hours pm 有乜分別?我是 part-time mum, 如am class可親自接送。p.m.class 就要搭校車放學.有少少唔放心。現有pm offer,諗緊好唔好申請轉a.m.offer.

...
Thanks for your info. 請問知唔知a.m. 2 hours同3 hours pm 有乜分別?我是 part-time mum, 如am class可親自接送。p.m.class 就要搭校車放學.有少少唔放心。現有pm offer,諗緊好唔好申請轉a.m.offer.

我有11:30 時段,因為現在我懷有第二胎,我很希望能有校車接送,如果你有興趣轉am 可否跟我換。謝謝你!

...
想問點解K1揀p.m.?小朋友作息習慣遲起身?

回覆:MCCMCM 的帖子

囝囝都係早睡早起,不過早上成日呆滯發夢,十點幾成日要瞓多轉。反而下午就好活躍,而家放學返到屋企6點,好多小朋友都要小睡,但佢都仍然精力充沛,到晚上9點左右瞓到第朝7至8點。我上年考PN都大部分選下午。

引用:我有11:30+時段,因為現在我懷有第二胎,

原帖由 atsuda 於 14-01-07 發表
我有11:30 時段,因為現在我懷有第二胎,我很希望能有校車接送,如果你有興趣轉am 可否跟我換。謝謝你! ...
應該不會轉11:30am,他習慣這時間吃飯。

回覆 TeriAnla 的帖子

咁請問pn am(11:30)升k1時,轉pm國際班既多唔多?過往pn 班家長係米多數都揀去升國際班?學校又係米多數跟家長意願去升k?