用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 West Buckland School, uk
go

West Buckland School, uk [複製鏈接]

有冇家長子女就讀 West Buckland 可分享經驗 ?

0    0    0    0

回覆 skate 的帖子

我阿仔讀緊year 10, 您想知甚麼資料?

回覆:Taimum 的帖子

這校成績, 校風如何 ?
skl and boarding 設施如何 ?
boarding 管理好嗎 ?

回覆:skate 的帖子

west buckland是間名校黎架,佢每年GCSE同A-level成績都好高,設施係英國Devon呢個區域黎講算幾齊全呀,校舍又有擴建,如果我無記錯佢既學費先6000-7000磅一個學期,咁我覺得性價比都幾高呀!不過呢D係我既個人觀點,可能你睇既標準晤同我,但是入得到真係晤錯!

回覆:West Buckland School, uk

請問宿舍是否供應或可借枕頭被铺 ?

唔知有無得借,我自己帶,全真空,無浪費位!阿仔帶左一張冷氣被和薄羽絨被,到現在都未用過羽絨被,因室內有暖氣!

請問多唔多香港或中國人?guardian點安排?可否提供agent?

回覆:West Buckland School, uk

skl reply 36 hk students in hk, spread over 5 yrs gps, 620 students in total.
which guardian u choose ?
agent pls refer pm

未計china,Macau. 都有36個,咁計埋咪超過50個亞洲人

咁就真係好睇自己小朋友肯唔肯同外國人起la

雖然唔同yr但boarfing house會否同一座
之前我都有offer,但因為考慮左太多香港人,但學術成績幾好,
我想比囝去係比較少香港人嘅學校。
所以考慮另一間。

Taimum你小朋友好叻,喜歡同外國同學玩。
但我小朋友就唔係咁主動la,
所以要考慮無咁多亞洲人嘅學校,迫他
在沒有選擇下講多d.了解多d.
其實真係好睇小朋友性格

回覆 小比一隻大 的帖子

阿仔話咁遠來到,同成班香港人玩,同香港無分別!

bigfoothk    發表於 14-2-3 20:55

回覆 bigfoothk 的帖子

得5個真係好少!不過最緊要小朋友適應!

我知就三十幾個Chinese,即HK, Taiwan 和China, 我用Crown Guardian.

叫agent間下學校,阿仔會幾多個人一間房?阿仔間房係四人房,但最初只有兩個,阿仔跟西班牙full boarder,我之前未confirm讀時,學校話會安排2人一間房,後來再加個英國weekly boarder, 大家都好friend,無問題,最近又加個逢星期一先住嘅英國人,就麻煩啦!好大鼻韓声,D嘢又亂,大家都唔鍾意佢,阿仔話佢係出名麻煩,但佢又唔會so擾佢!我叫阿仔跟其餘2個同房同housemaster講,好影響睡眠,睇下有無辦法!
‹ 上一主題|下一主題