用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如何作出取捨: YORK VS 迦南 (Waterloo)
go

如何作出取捨: YORK VS 迦南 (Waterloo)

想小朋友學好中、英文及自理能力,可唔可以比D意見? 謝謝

I also  have these two  school offer,l will  choose YORK.

引用:+I+also++have+these+two++school+offer,l+

原帖由 kowloonfish 於 14-01-05 發表
I also  have these two  school offer,l will  choose YORK.
可唔可以講下原因?

回覆:如何作出取捨: YORK VS 迦南 (Waterloo)

Push! 我都想知。

York英文出名好,派位好,重學術,直升k。迦南不是曰曰有Eng lesson,升K冇保證,升左d全曰班pn先揀am/pm升,k1一定要讀全日等等。

兩間都幾唔同, 無得比較喎...想英文好d, 學費唔係問題, 就一定係揀york!

回覆:strawberrymame 的帖子

York好d!

回覆:如何作出取捨: YORK VS 迦南 (Waterloo)

我有金巴倫迦南同York,我會揀York.因為中英文好,考私小成績好似都不錯。
學校重學術,小朋友讀到畢業時,會有很好的學術。

引用:York+是催谷型嗎?學術好=催谷? +

原帖由 crg 於 14-01-06 發表
York 是催谷型嗎?學術好=催谷?
York係學術型學校。但小朋友也可以輕鬆學習,但又可以兼顧學術。好學術不等於催谷,小朋友願意及開心返學都係我concern的

我都有迦南offer. 都真係要認真諗下。另外我想問下york 教中文情況。 英文唔洗講,我明係好。謝!

点解無乜媽咪回覆GE~~~ 應該有不少媽咪有呢个難題