用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BB準備今年暑期申請K1,請問有無為家長設計既培訓課程? ...
go

BB準備今年暑期申請K1,請問有無為家長設計既培訓課程? [複製鏈接]

如題,BB準備今年暑期申請K1,請問有無為家長設計既培訓課程?邊間比較好,最好靠近沙田
   0    0    0    0

增取時間~ 玩!

dogudiva    發表於 14-1-8 09:45

唔駛太TARGET-ORIENTED既! 平常心, 爭取親子時間, 同佢玩多D,教佢認識日常生活事物,社交禮儀就得架啦!  

熱血勳章

注重禮貌,主動互動,就無咩問題。之前申請都搵唔到呢類課程,所以就自己系圖書館及網上搵資料

我自己覺得上培訓班同面試班有點兒浪費錢. 我覺得主要平時父母教要INTERVIEW 問題同日常生活, 保持禮貌, 帶小朋友去見多D人, 巳很足夠.  取錄與否真係睇天意, 答啱晒未必收, 每間學校有佢地TARGET STUDENTS, 唔需要太認真, INTERVIEW 亦唔需要比小朋友PRESSURE, 最緊要平常心, 話比小朋友知去玩, 咁佢自然會表現到.

點解要上什麼培訓課程, 多D 同小朋友相處, 玩下遊戲, 去公園, 從生活中學習就可以啦. 唔好咁緊張!
‹ 上一主題|下一主題