用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有沒有在英國留學的子女, 離倫敦很遠的 ? ...
樓主: joewongk
go

有沒有在英國留學的子女, 離倫敦很遠的 ? [複製鏈接]

see *UK property*

引用:回覆+sancheng138+的帖子 如果想乘車,有否

原帖由 bigfoothk 於 14-01-07 發表
回覆 sancheng138 的帖子

如果想乘車,有否平的士介紹/私家車可,時程約90分鐘,是郊外回市區,thx
唔同地方有唔同的士營辦商,最好上網 check 下你嗰區有邊幾間的士公司做開

bigfoothk  thx  發表於 14-1-7 22:31
bigfoothk  thx  發表於 14-1-7 22:31
Ding

回覆 skate 的帖子

其實West Buckland School有校車出入Heathrow terminal 5,每個term都有,但有限時間,例如離開學校只有一班,是上午9:00,回程就11:00-2:00,好似都係一班,可能要視乎學生人數,每程£75!阿仔剛聖誕假回港就自己乘火車出机場,回程我就幫阿仔book校巴!阿仔鍾意自己搭火車,佢下程因早机到Heathrow,應該會搭火車,經濟好多!您仔定女?Year? Confirm 讀West Buckland School?

回覆 sancheng138 的帖子

我阿仔剛聖誕假就由West Buckland School乘相熟的士£15(15min, 原本£30)到Barnstaple station去Exeter,再轉去Paddington,再乘Heathrow connect去机場,全部火車費仲平過的士,因16歲以下,火車有半價!

joewongk  想問你的兒子幾歲 ? 全程自己一個人  發表於 14-1-10 18:17

阿仔15歲,8月底我同老公陪佢開學時試左一次由机場去學校,佢大致上有印象,所以佢返香港個日,我要佢每到一個地方都whatsapp我,直至佢到机埸check in和寄埋行李,我先瞓得着,有今次經驗,佢和我都放心好多!

回覆:Taimum 的帖子

我仔 9 月去讀 Y9, 可否教我怎樣由机㘯搭火車及 taxi 往返 skl. 拜託 !

‹ 上一主題|下一主題